Δευτέρα , 11 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γιάννης Σαρακιώτης: «Η τραπεζική ασυδοσία κυριαρχεί με ευθύνη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το φλέγον ζήτημα των «ακατάσχετων λογαριασμών που έχουν πάψει με ευθύνη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να είναι ουσιαστικά ακατάσχετοι» έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Χαρίτσης και Χάρης Μαμουλάκης, με προσυπογράφοντα και το Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη. Η βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας, αποτέλεσμα των άστοχων επιλογών της Κυβέρνησης κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας επιτείνεται επικίνδυνα, λόγω των παράνομων δεσμεύσεων λογαριασμών από τις τράπεζες. Παρά το γεγονός ότι, η νομοθεσία απαγορεύει τις ασύδοτες και άνευ ορίων κατασχέσεις, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι τέτοιου είδους πρακτικές λαμβάνουν χώρα από πλευράς των τραπεζικών ιδρυμάτων για οφειλές κυρίως προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη:

«Οι παράνομες δεσμεύσεις ακατάσχετων λογαριασμών, ιδίως μέσα στην περίοδο της πανδημίας αποκαλύπτουν τον αντικοινωνικό χαρακτήρα των πολιτικών της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Μετά τη σκανδαλώδη στήριξη των τραπεζών, επέτρεψαν τη διοχέτευση κεφαλαιακών πόρων σχεδόν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματικούς ομίλους, τη θεσμοθέτηση του νέου Πτωχευτικού Δικαίου που δίνει τη δυνατότητα άλωσης των περιουσιών των πολιτών, τώρα πλέον κατάσχονται παρανόμως ακόμη και οι οικονομίες συμπολιτών μας»

Εντός της ερώτησης εκφράζεται και η επιπρόσθετη ανησυχία σε συνάρτηση με τα μέτρα στήριξης για την πανδημική κρίση: «Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, είναι δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Προβλέπεται δε ότι, η αποζημίωση αυτή είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή». Άρα, τίθεται το επιμέρους ερώτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών:

«Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί ούτως ώστε οι οφειλέτες του Δημοσίου να προστατευτούν έναντι των καταχρηστικών ενεργειών των πιστωτικών ιδρυμάτων ως προς τη δέσμευση λογαριασμών που διατηρούν σε αυτά και που είναι είτε ακατάσχετοι είτε περιλαμβάνουν ποσά ακατάσχετα;»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αμφίκλεια: Ενημερωτική εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού

  Εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στην Λέσχη Φιλίας της Αμφίκλειας   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *