Παρασκευή , 1 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα: “ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ δια στόματος των Υπουργών Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκας και Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ πως μέχρι να διεξαχθεί ο διαγωνισμός, ο Ειδικός Διαχειριστής θα απολύσει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ δίνοντας την αποζημίωση που προβλέπει η νομοθεσία. Ο Ειδικός Διαχειριστής θα επαναπροσλάβει μόνο ένα μέρος του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε το συγκρότημα να παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη σε κατάσταση λειτουργίας και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των δύο διαγωνισμών. Οι άνω των 55 χρόνων εργαζόμενοι θα μπουν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και οι υπόλοιποι στο ταμείο ανεργίας και μετά από ένα χρόνο θα ενταχθούν σε προγράμματα μακροχρόνιας ανεργίας. Οι 300 εργαζόμενοι που διαμένουν στους οικισμούς της ΛΑΡΚΟ θα ξεσπιτωθούν, γιατί τα σπίτια είναι περιουσία της βιομηχανίας .

Είναι σαφές, πως η εγκληματική ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ όχι μόνο παραδίδει το πάμπλουτο υπέδαφός της στα αρπακτικά των πολυεθνικών, αλλά “ρίχνει στον Καιάδα” της ανεργίας και της φτώχειας με ταξικό κυνισμό και αδιαφορία τους πάνω από 1000 εργαζόμενους στην βιομηχανία και τις οικογένειες τους, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία των επίδοξων επενδυτών.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αφού απαξίωσαν και κατάκλεψαν την ΛΑΡΚΟ στερώντας της δισεκατομμύρια ευρώ με τις άθλιες συμφωνίες που έκλειναν, τώρα εμφανίζουν ως μονόδρομο την ιδιωτικοποίησή της γιατί τάχα κόπτονται για τα χρήματα των φορολογούμενων. Κυβερνήσεις και Ε.Ε θεωρούν παράνομη την κρατική ενίσχυση και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τις κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια για μια δημόσια εταιρεία, την ίδια στιγμή που επιδοτούν πλουσιοπάροχα με τζάμπα χρήμα και δισεκατομμύρια ευρώ τις επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χασούρα της πανδημίας.

Καμιά κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει το έγκλημα. Ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα υποκριτικά εμφανίζεται «υποστηριχτής» των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Το έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους αφορά όλη την εργατική τάξη. Το ίδιο σχέδιο προετοιμάζεται και για μια σειρά άλλες δημόσιες επιχειρήσεις με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων να είναι προ των πυλών (ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ΕΒΟ). Έτσι πούλησαν τη ΔΕΗ και όλες οι εταιρείες της, τη ΔΕΠΑ κλπ

Απαιτούμε:

Ø Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ και καμία άλλη εταιρεία, αντίθετα να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία μεγάλες στρατηγικής σημασίας εταιρείες με εργατικό έλεγχο, για να σταματήσουν να τις κλέβουν οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις, με απειθαρχία στις εντολές και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ. Για την ενιαία λειτουργία τους και ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την ανάπτυξη τους με κριτήριο τα συμφέροντα των εργατών και όλης της κοινωνίας.

Ø Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Ø Ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για να μην θρηνούμε νεκρούς και σακατεμένους.

Ø Αξιοπρεπείς μισθούς και συμβάσεις εργασίας με δραστική μείωση του χρόνου εργασίας ξεκινώντας με 7ωρο, 35ωρο, 5ήμερο.

Ø Κανένας εργάτης και καμία οικογένεια να μην ξεσπιτωθούν από τα σπίτια τους!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΏΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

 

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εξελίξεις για το καμπινγκ ΕΟΤ και Ιαματική πηγή “Κονιαβίτη” στα Καμένα Βούρλα – Προχωρούν επενδύσεις άνω των 200.000.000€

Χρήστος Σταϊκούρας: “Η επένδυση αυτή, μαζί με εκείνη του ακινήτου «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων»,  αναμένεται να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *