Τρίτη , 30 Νοεμβρίου 2021
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Η ΔΕΕΠ Φθιώτιδας (ΝΟΔΕ) για την μείωση ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων και εργοδοτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κομβικό σημείο αποτελεί η νέα αποκλιμάκωση ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων και εργοδοτών. Γνωρίζουμε από όλες τις διεθνείς έρευνες, που αφορούν στην ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία, το μη μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα παραμένει δυσανάλογα μεγάλο. Ενθαρρύνει την παραοικονομία, αποθαρρύνει τις επενδύσεις, προτρέπει τελικά πολλούς νέους συμπολίτες μας να φύγουν στο εξωτερικό και φυσικά ενθαρρύνει και την εισφοροδιαφυγή. Συνεπώς κάθε μείωση του μη μισθοδοτικού κόστους ενισχύει τα ταμεία των επιχειρήσεων αλλά και το πορτοφόλι των μισθωτών. Με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν χθες μειώνονται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές και έτσι μαζί με τη μείωση κατά 0,9% που ήδη έχει γίνει μειώνονται σωρευτικά κατά 3,9% φτάνοντας ουσιαστικά στο χαμηλότερο επίπεδο που ήταν ποτέ στην Πατρίδα μας. Το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών στη μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα για το έτος 2021 διαμορφώνεται στο ιστορικά χαμηλό των 36,66 ποσοστιαίων μονάδων από 40,56%. Με την μείωση αυτή θα ωφεληθούν παραπάνω από 250.000 επιχειρήσεις και σχεδόν 2.000.000 εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Ένα από τα βασικά άρθρα του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και από σήμερα αποτελεί νόμο του Κράτους αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3%. Και όμως -δεν είναι fake news- ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη ρύθμιση αυτή! Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων! Είπε όχι στην αύξηση της απασχόλησης! Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας! Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη.

 

Για την ΔΕΕΠ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Από το Γραφείο Τύπου

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Γ. Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: “Ας αφήσει τους αφορισμούς….ψαρεύοντας πρόσκαιρα κομματικά οφέλη”

Απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *