Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Δήμαρχος Δ. Στυλίδας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

“Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου!” εύχεται η Δήμαρχος Στυλίδας κα Βιργινία Στεργίου

“Σήμερα, όπως και κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου τιμούμε την γυναίκα ως μητέρα, σύντροφο, εργαζομένη, επιστήμονα, πολιτικό και τέλος ως μαχήτρια στη σύγχρονη, απαιτητική και πολυσύνθετη εποχή. Ο σεβασμός στη γυναίκα αποτελεί την αφετηρία στην κατεύθυνση της ουσιαστικής κατοχύρωσης της ισότητας των δυο φύλων και η 8η Μαρτίου συμβολικά επισημαίνει το καθήκον των σύγχρονων πολιτισμένων κοινωνιών για την αναγνώριση της προσφοράς και του ρόλου των γυναικών, υπενθυμίζει τους αγώνες για ισότιμα δικαιώματα στην εργασία και για ίσες ευκαιρίες στη ζωή και στον ελεύθερο χρόνο.
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιατί μας υπενθυμίζει την προσφορά της γυναίκας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, είναι το σύμβολο των αγώνων των γυναικών για τα δικαιώματά τους, είναι η ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεών τους αλλά και αφετηρία νέων στόχων στην κατεύθυνση της ουσιαστικής κατοχύρωσης της ισότητας των δυο φύλων, ο αγώνας για την εδραίωση, την ενδυνάμωση και την υπεράσπισή τους.
Όμως, αν και έχουν γίνει πολλά βήματα στην κατεύθυνση της ισότητας των δυο φύλων, δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάζονται να μείνουν οριστικά στο παρελθόν παλαιές νοοτροπίες, βαθιά ριζωμένες διακρίσεις, άσκοποι ανταγωνισμοί, εργασιακές ανισότητες. Μέσα στις οικογένειες, και γενικότερα στις διαπροσωπικές σχέσεις, τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και της σεξουαλικής παρενόχλησης, όχι μόνον δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά έχουν αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.
Δυστυχώς, οι καταιγιστικές κρίσεις των τελευταίων ετών, παρόλο που η γυναίκα βρίσκεται στον πυρήνα των εξελίξεων, ωθούν σε συνεχή αγώνα για την εδραίωση και την ενδυνάμωση της θέσης της στην σύγχρονη πραγματικότητα. Η πανδημία επηρέασε αρνητικά τη ψυχική υγεία των γυναικών, με μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης κατάθλιψης από ότι στους άνδρες, λόγω της τηλεργασίας, τη συνεχή παρουσία των παιδιών μέσα στο σπίτι τον άνισο καταμερισμό των οικιακών εργασιών και γενικά τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση.
Θα ήθελα να αφιερώσω τη σημερινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τις γυναίκες που σηκώνουν το βάρος της προσφυγιάς, στις εργαζόμενες στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζουν με αφοσίωση την πανδημία covid-19 ως γιατροί, νοσοκόμες και εργαζόμενες στη δημόσια υγεία και την κοινωνική περίθαλψη, στις εργαζόμενες αλλά και στις ανύπανδρες μητέρες και στα θύματα κάθε μορφής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης, καταναγκασμού και ενδοοικογενειακής βίας.
Σήμερα αλλά και κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου θα γιορτάζουμε την ημέρα αυτή, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Η κοινωνία έχει ανάγκη την αρμονική συμπόρευση όλων μας και η γυναίκα πρέπει να έχει τη θέση που της αξίζει. Γι αυτό λοιπόν θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.
Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου!
Χρόνια μας πολλά!

Η Δήμαρχος Στυλίδας
Βιργινία Στεργίου

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών – Συνάντηση με τον Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη

Για ζητήματα των λιμενικών ενημερώθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Σαρακιώτης Πραγματοποιήθηκε στη Λαμία την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *