Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σταθεί αλληλέγγυα σε οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση

Η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, οι καταστροφικές πυρκαγιές, ο πόλεμος, η οικονομική κρίση και η αισχροκέρδεια των επιχειρηματικών ομίλων, που δεν οριοθετούνται από την πολιτική της κυβέρνησης, έχουν προκαλέσει τεράστια φτωχοποίηση στην ελληνική κοινωνία με όλο και περισσότερους πολίτες, να δοκιμάζονται ανελέητα, αγγίζοντας τα όρια της εξαθλίωσης. Όλοι/ες γνωρίζουμε μαθητές/τριες στα σχολειά μας που δεν έχουν ούτε τα βασικά αγαθά.

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σταθεί αλληλέγγυα, σε όλα τα πεδία, πανδημία, πυρόπληκτοι Β. Εύβοιας, οικογένειες μαθητών/τριών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, με συνεχείς παρεμβάσεις, όπου διαπιστώνεται πρόβλημα.

Έτσι και φέτος εν όψει Πάσχα θα πραγματοποιήσουμε δράση αλληλεγγύης που θα αναπτυχθεί ως εξής:

1. παρακαλούμε τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να μας υποδείξουν συγκεκριμένες οικογένειες μαθητών/τριών που πλήττονται από την κρίση, έως την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022
2. παρακαλούμε τους συναδέλφους/ισσες να συμβάλλουν στη δράση προσφέροντας σακούλες αλληλεγγύης, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη λίστα. Η κάθε σακούλα θα είναι καλό να περιέχει κάποια υποχρεωτικά βασικά είδη (και κάποια προαιρετικά):

Υποχρεωτικά: Ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα διαρκείας, κονσέρβα τοματάκια ή πελτέ, φρυγανιές ή παξιμάδια και προαιρετικά λάδι, μπισκότα-ζαχαρώδη, κονσέρβες φαγητού, καφές, μαρμελάδα.

3. Συγκεντρώνουμε τις σακούλες αλληλεγγύης την Παρασκευή 15/4 και τη Μ. Δευτέρα 18/4 και ώρα 10-2 μ.μ. στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.
4. Συμβάλλουμε ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με το ποσό των 1500 Ευρώ από το ταμείο της ΕΛΜΕ για την αγορά κρέατος, για το Πάσχα
5. Έχουμε απευθύνει αίτημα σε όλα τα μεγάλα Super markets της πόλης να προσφέρουν είδη ή δωροεπιταγές για αυτό το σκοπό.
6. Απευθύνουμε έκκληση σε όσους επαγγελματίες ή ιδιώτες επιθυμούν, να συμβάλλουν στη δράση.
7. Προχωράμε στη διανομή της βοήθειας, στις οικογένειες που θα υποδείξουν τα σχολεία, τη Μ. Τρίτη 19/4 και ώρα 10-2 στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Για το σκοπό αυτό χρειάζεται μια δραστηριοποίηση από όλους και όλες μας. Επίσης πολύ βοηθητική θα ήταν η παρουσία εθελοντών/ντριών για τη συγκέντρωση και διανομή της βοήθειας.

ΛΙΣΤΑ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

1. ΖΥΜΑΡΙΚΑ
2. ΡΥΖΙ
3. ΟΣΠΡΙΑ
4. ΓΑΛΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
5. ΑΛΕΥΡΙ
6. ΖΑΧΑΡΗ
7. ΚΑΦΕΣ
8. ΜΠΙΣΚΟΤΑ
9. ΚΡΟΥΑΣΑΝ
10. ΛΑΔΙ
11. ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ
12. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
13. ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
14. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΒΡΩΣΙΜΩΝ
15. ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΑΡΤΙΑ (ΚΟΥΖΙΝΑΣ,ΥΓΕΙΑΣ)
16. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ
17. ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
18. ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ Κ.Λ.Π)
19.Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

Για οποιοδήποτε θέμα ή ερώτημα επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6936192429

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ημερίδα την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου στο Λιμάνι Ναυπάκτου «Αναπληρώνοντας τη φυσική οικογένεια μέσω του θεσμού της αναδοχής»

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *