Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η έναρξη της πρώτης μονάδας ανακύκλωσης πλαστικών Deinking στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η «ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε.» αποτελεί πρωτοπόρο επί 40 συναπτά έτη στον τομέα της ανακύκλωσης πλαστικού και την πρώτη ελληνική εταιρία πιστοποιημένη με Eucertplast.

Τα τελευταία 6 χρόνια είναι μέρος ενός πολύ μικρού αριθμού εταιριών στην Ευρώπη, οι οποίες έχουν καταφέρει τη διαχείριση των πλέον δύσκολων υλικών όπως πολυστρωματικά, λαμιναρισμένα, φιλμ συσκευασίας με τεράστια επικάλυψη από μελάνι, κόλλα και λοιπά πρόσθετα. Έχοντας ως στόχο τις καινοτόμες και πρωτοποριακές επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης πλαστικών συσκευασιών, η «ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε.» γίνεται η πρώτη εταιρία ανακύκλωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη, η οποία θα θέσει σε λειτουργία τη συγκεκριμένη  τεχνολογία.

Η μονάδα Deinking αποτελεί συνδυασμό χημικής και μηχανικής ανακύκλωσης με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και χωρίς καμία χημική επιβάρυνση στο τελικό προϊόν. Δίνει μία καινοτόμα λύση στα highly printed και laminated υλικά στερεάς και εύκαμπτης συσκευασίας, με δυνατότητα πλήρους ανακύκλωσής τους ανεξαρτήτως περιεκτικότητας σε κόλλα και λοιπά πρόσθετα. Από την επεξεργασία των παραπάνω υλικών, προκύπτει διάφανος και λευκός κόκκος πολυμερών, γεγονός που προάγει την ευελιξία στη βιομηχανία εύκαμπτης και στερεάς συσκευασίας. Έτσι, επιτυγχάνεται στην πράξη το close loop για κάθε τύπο και μορφή συσκευασίας. Η συγκεκριμένη μονάδα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού ανακύκλωσης πλαστικών “EREMA Group”.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Και τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο έχει πλήξει η κλιματική αλλαγή

Και τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο έχει πλήξει η κλιματική αλλαγή, με επιστήμονες και ειδικούς να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *