Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Η έρευνα και η καινοτομία δείχνουν το δρόμο για την επιτυχή ανάπτυξη και του κλάδου της φαρμακευτικής κάνναβης»

Ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε για την φαρμακευτική κάνναβη στην Επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με τη φαρμακευτική κάνναβη τοποθετήθηκε εκ νέου, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας απευθυνόμενος προς τα στελέχη της Ν.Δ.: «Τα χρόνια που επιλέξατε να ασκήσετε λαϊκίστικη αντιπολίτευση για τη φαρμακευτική κάνναβη (μεταξύ 2018 και 2019), αξίζει να αναφερθεί ότι οι προκείμενες καλλιεργούμενες εκτάσεις στις Η.Π.Α. αυξήθηκαν κατά 368%, ενώ μεγάλα πανεπιστήμια όπως αυτό της Καλιφόρνια ανέπτυξαν Εξειδικευμένα Κέντρα σε συντονισμό με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας για τη Μελέτη της Κάνναβης, με μηνιαίες εκθέσεις που αφορούν ένα ευρύ φάσμα της ιατρικής έρευνας».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε ότι:

«Ένας καινοτόμος τομέας, προκειμένου να αναπτυχθεί και να συμβάλει αντίστοιχα στην εθνική οικονομία, απαιτεί την ενίσχυση της Έρευνας. Είναι αδιανόητο να αναφερόμαστε στις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα μας, για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια, αλλά την ίδια στιγμή να μην επιτρέπεται η έρευνα στις πανεπιστημιακές κλινικές για να αναπτυχθεί η σχετική τεχνογνωσία. Πώς θα δημιουργηθούν δεσμοί των καλλιεργητικών σχημάτων με την ελληνική βιομηχανία, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη της έρευνας και της εκπαίδευσης; Πώς θα ζητήσουμε από τις εταιρείες να παραμείνουν στην Ελλάδα, όταν άλλες χώρες της Ευρώπης προβαίνουν στη δημιουργία ελκυστικότερου νομοθετικού πλαισίου; Πώς θα καταστούμε ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο, υποβοηθώντας κατ’ αρχάς τους ασθενείς και έπειτα την οικονομία; […] Θα καταλήξουμε να παράγουμε κάνναβη, αλλά επειδή δε θα έχουμε τη δυνατότητα επεξεργασίας και καινοτόμων εφαρμογών, θα την εισάγουμε επεξεργασμένη σε 5πλάσια τιμή!» Ο κ. Σαρακιώτης εστίασε στη δυναμική του κλάδου της φαρμακευτικής κάνναβης σε προηγμένες χώρες, όπως οι Η.Π.Α., παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ καλώντας την Κυβέρνηση να αποδεχθεί τις τροπολογίες, που κατέθεσε ο εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε: «Η ανάγκη ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης ξεκινά ήδη από τη φάση της καλλιέργειας του φυτού. Όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, η έρευνα μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων υβριδίων και νέων ποικιλιών και ως εκ τούτου, στον πολλαπλασιασμό των δραστηριοτήτων γύρω από την κάνναβη, πάντοτε με επιστημονικό πρόσημο. Τόσο ο Ε.Λ.Γ.Ο. όσο και τα Πανεπιστήμια μας διαθέτουν άριστα καταρτισμένο προσωπικό με σπουδαίες επιστημονικές προτάσεις και ιδέες, όπως πανθομολογείται. Όμως, λείπει το θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα, εκείνο που θα τους επιτρέψει να πρωτοπορήσουν, για να μην υπενθυμίσω ότι και η επί σειρά ετών απουσία διακομματικής συναίνεσης δυσχέρανε την οποιαδήποτε πρόοδο».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣ Λαμία: Επιστρέφουμε κοντά στην ομάδα μας – Σημαντική Ανακοίνωση! Ιδιαίτερη προσοχή σε όλους!

  Από το Σάββατο 24/2/2024 επιστρέφουν οι φίθλαθλοι στα γήπεδα υπό το νέο νομικό πλαίσιο. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *