Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Eurobank συμμετέχει ενεργά στο καινοτόμο πρόγραμμα Naxos Smart Island

Eurobank | Με smart λύσειςστο Naxos Smart IslandτηςAmazonWebServices
Αρωγός στην ψηφιακή αναβάθμιση της Νάξου

Η Eurobank συμμετέχει ενεργά στο καινοτόμο πρόγραμμα Naxos Smart Island, που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Amazon Web Services (AWS) και τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, και συμβάλλει στην ψηφιακή αναβάθμιση της Νάξου και στην υιοθέτηση σύγχρονων βιώσιμων προτύπων ανάπτυξης στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή η Τράπεζα στήριξε με τις πρωτοβουλίες της το Naxos Smart Island, το οποίο παρουσιάσθηκε στη Νάξο την Τρίτη και την Τετάρτη, 4 & 5 Οκτωβρίου 2022, παρουσία των κ.κ. Υπουργών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, τουκ. Cameron Brooks, DirectorofPublicSector, Europe, MiddleEast&Africa της AWSκαι του Δημάρχου Νάξου, κ. Δημήτρη Λιανού, οι οποίοι ανέλυσαν στις ομιλίες τους τη στρατηγική και τις δράσεις της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας.

Η Eurobank προωθεί σύγχρονες λύσεις για την πραγματοποίηση ευκολότερων και ταχύτερων συναλλαγών των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού, στηρίζει την ψηφιακή αναβάθμιση και την επιχειρηματική δικτύωση των επιχειρήσεων της Νάξου, ενός σημαντικού κόμβου ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα, ενώ παρέχει διευκολύνσεις για να καταστεί το νησί πιο ελκυστικός τόπος εγκατάστασης ψηφιακών νομάδων, με τις εξής δράσεις:

 Smartpayments | Υπηρεσίες e-Commerce για την πληρωμή λιμενικών τελών στην Μαρίνα της Νάξουχωρίς χρεώσεις για τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας, με πιστωτικές και χρεωστικέςκάρτες όλων των τραπεζών για συναλλαγές 24/7, σε απολύτως ασφαλές συναλλακτικό περιβάλλον.

 SmartPOS για πληρωμές σε ταξί. Η εφαρμογήμετατρέπει τα κινητά Android σε τερματικά POS, για εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες εισπράξεις με κάρτα ή ψηφιακό πορτοφόλι.

 SmartBusinessGrowth για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της Νάξου.Στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Νάξου στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού και της επιχειρηματικής δικτύωσης, μέσω της ηλεκτρονικής πύληςExportgateγια δικτύωση και τουDigitalAcademyforBusinessγια ψηφιακή εκπαίδευση και τη διοργάνωση σεμιναρίων για χρηματοδοτικές δυνατότητες μέσω ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων.
 Υπηρεσίες για να γίνει η Νάξος πιο ελκυστικός προορισμός για την εγκατάσταση Ψηφιακών Νομάδων (DigitalNomads).

Ο Γενικός Διευθυντής RetailBanking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, δήλωσε:

«Η Eurobank στέκεται αρωγός σε κάθε δυναμική προσπάθεια για την εδραίωση μιας βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα στη βάση σύγχρονων προτύπων. Η AmazonWebServices, ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς οργανισμούς παγκοσμίως, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας αναπτύσσοντας το πρωτοποριακό projectSmartNaxosIsland, για τη διαμόρφωση ενός πρωτότυπου, υπερσύγχρονου δικτύου υποδομών στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να στηρίξουμε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία και να συνεργαστούμε με την AWS. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά σε δράσεις με θετικό αποτύπωμα στον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευση μας για πρωτοπορία.».

Το NaxosSmartIsland παρουσιάσθηκε από τον κ. Cameron Brooks, DirectorofPublicSector, Europe, MiddleEast&Africaκαι το επιτελείο της AWS, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο κ. Αθανάσιος Πατσάκας, Head of ENT της AWS για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα και η κα Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, Public Policy Manager Southeastern Europe. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Προγράμματος, ομιλίες επίσης πραγματοποίησαν οι κ.κ. Μανώλης Κουτουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Erik Holmgren, Οικονομικός Σύμβουλος της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα και ο Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν φορείς και κάτοικοι της Νάξου.

Ο Δήμαρχος Νάξου, κ. Δημήτρης Λιανός, από τους πρωτεργάτες του προγράμματος NaxosSmartIsland, διοργάνωσε έκθεση που φιλοξένησε τα περίπτερα όλων των φορέων – συνεργατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Tην Eurobank εκπροσώπησαν οι κ.κ. Γενικοί Διευθυντές, RetailBanking, Ιάκωβος Γιαννακλής, Δικτύου Καταστημάτων, Γιάννης Σεραφειμίδης, Marketing& Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου, Μιχάλης Βλασταράκης,η Βοηθός Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής Τομέα SpecializedSegments&CustomersExcellenceRetailBanking, κα Ελίνα Νικάκη και κλιμάκιο ανώτερων στελεχών της Τράπεζας.

Να σημειωθεί πως η Eurobank ανακοίνωσε πρόσφατα στρατηγική συνεργασία με την AWS η οποία είναι χορηγός στις εταιρείες τουegg – enter•grow•go, τον επιχειρηματικό επιταχυντή της Eurobank που στα δέκα χρόνια λειτουργίας του έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του ελληνικού συστήματος καινοτομίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας στη Νάξο μπορείτε να δείτε στο www.eurobank.gr.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μπαράζ πληρωμών – Πότε πληρώνονται επιδόματα, Δώρο Χριστουγέννων, συντάξεις

Ξεκινούν από Δευτέρα 5/12/2022  η προπληρωμή για  επιδόματα, παροχές, συντάξεις και στο Δώρο Χριστουγέννων από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *