Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. μεθοδεύει την πλήρη απαξίωση των δασικών υπηρεσιών”

Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Γ. Σαρακιώτης: «Κυβερνητικές μεθοδεύσεις απαξιώνουν τις δασικές υπηρεσίες»

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. μεθοδεύει την πλήρη απαξίωση των δασικών υπηρεσιών, μέσω και της περικοπής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους δασικούς υπαλλήλους, εξέλιξη για την οποία δέχεται δριμεία κριτική μέσω ερώτησης 53 Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως επισημαίνεται εντός της ερώτησης, η οποία κατατέθηκε μετά από πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Σωκράτη Φάμελλου, «στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σύμφωνα με τη σχετική γνωμοδότηση της επιτροπής Μεταρρύθμισης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας του ΓΛΚ, προτείνεται η περικοπή του επιδόματος στους δασολόγους υπαλλήλους των δασικών υπηρεσιών της χώρας».

Την αντίθεσή τους στην εν λόγω γνωμοδότηση έχουν εκφράσει τόσο οι αρμόδιοι φορείς, όσο και τα πανεπιστημιακά τμήματα Δασολογίας της χώρας.

Ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Άραγε δε συνιστούν “επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία” τα καθήκοντα του δασικού υπαλλήλου; Η καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας, της λαθροθηρίας και των καταπατήσεων, όπως και η πρόληψη των πυρκαγιών, προφανώς και συμπεριλαμβάνονται στα ενδεικτικά παραδείγματα “επικίνδυνων επαγγελμάτων”, αλλά η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να αντιστρέφει την πραγματικότητα, προκειμένου να επιτύχει το σκοπό της, ο οποίος συνίσταται στη διάλυση των δασικών υπηρεσιών και στην επέκταση του γαλάζιου κομματικού στρατού στον ευαίσθητο αυτόν τομέα. Μόλις πριν λίγες ημέρες, μέσω τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο (e-ΕΦΚΑ), η Κυβέρνηση ίδρυσε σώμα “Δασοκομάντος”, το οποίο καλύπτει μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων των δασικών υπηρεσιών, την ίδια στιγμή που αυτές παραμένουν υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της Ν.Δ.. Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να επανεξετάσουν άμεσα τη στάση τους όσον αφορά το δασικό πλούτο της χώρας, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την εκδήλωση πυρκαγιών, καθώς μια ακόμη εκ των υστέρων «συγγνώμη», θα αποτελεί σαφέστατο εμπαιγμό τόσο των πολιτών όσο και των υπαλλήλων των δασικών υπηρεσιών».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣ Λαμία: “Φιλική” ήττα από τον Βόλο

Το απόγευμα της Πέμπτης 8/12/2022 0  ΠΑΣ Λαμία ηττήθηκε με σκορ 1-3 από τον Βόλο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *