Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών για τα πλευρικά διόδια στην Αταλάντη και στις Λιβανάτες

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ

Αταλάντη 14/02/2021

                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Στην συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ την Τετάρτη 17/02/2021 ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή είναι η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ),για τα πλευρικά διόδια στους Α/Κ Αταλάντης και Λιβανατών του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με τους όρους που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης του οδικού άξονα Αθηνών Λαμίας στην ΝΕΑ ΟΔΟ η εταιρεία θα προχωρήσει στην κατασκευή διοδίων στους κόμβους Σκάλας Αταλάντης και Λιβανατών.

Τα διόδια είναι μέρος της φοροληστείας του λαού απ’ όλες τις κυβερνήσεις για να προστατέψουν και να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Αποτελεί πρόκληση για τον λαό της περιοχής μας που δοκιμάζεται από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, την ανεργία, τη φτώχεια ,την απληρωσιά και την εκμετάλλευση να χρυσοπληρώνει τους δρόμους και να του φορτώνουν κι άλλα διόδια, ειδικά σε μια περίοδο που η περιοχή μας βιώνει με μεγάλη ένταση την ανεργία, που οι μικροί αγρότες βλέπουν να μειώνεται το εισόδημα τους χρόνο με το χρόνο, οι επαγγελματίες και οι μικρομαγαζάτορες να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Τα τελευταία χρόνια με την ιδιωτικοποίηση των οδικών αξόνων, τα χαράτσια διοδίων αυξήθηκαν ακόμη και πάνω από 500% για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, ενώ νέοι σταθμοί είσπραξης φυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Αιφνιδιασμένη φάνηκε από την εξέλιξη η Δημ. Αρχή αν και οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κατατέθηκαν εδώ και αρκετό καιρό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μετά από σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ενός υποβαθμισμένου οργάνου και κυρίως ψευδεπίγραφου κάτω από τον έλεγχο του Δημάρχου) και όχι του Δημ. Συμβουλίου , εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία η Δημ. Αρχή «αντιδρά» στην κατασκευή διοδίων, όμως :

α) Αποδέχεται την λειτουργία τους αφού γίνουν τα έργα στους παράδρομους και καταργηθούν τα διόδια της Τραγάνας. Δηλαδή να «σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι».

β) Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται στα Δημοτικά Συμβούλια για τον τόπο μας είναι αυτή που φέρνει αυξήσεις, και νέα χαράτσια στον λαό και κέρδη στα μονοπώλια, και τέλος,

γ) Η «αντίδραση» της Δημ. Αρχής είναι σαν την τηλεοπτική παράσταση την ημέρα της μετεγκατάστασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης στις εγκαταστάσεις της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ στον κόμβο της Σκάλας Αταλάντης.

Ο λαός έχει πληρώσει τριπλά και τετραπλά μέσω της φορολογίας και των τελών, τους αυτοκινητοδρόμους με τα διόδια και τις αυξήσεις. Έτσι κλέβουν τον ιδρώτα του λαού για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται για:

1)Δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια ,ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα ο λαός.

2)Τις υποδομές και τα έργα να τις αναλαμβάνει το κράτος.

3)Να απορριφτούν οι συμβάσεις παραχώρησης που επιβάλουν τα διόδια.

4)Να κατασκευαστούν γρήγορα και σωστά οι παράδρομοι, οι κόμβοι, τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα ώστε με ασφάλεια να κινούνται οι διερχόμενοι.

Καλούμε το λαό του Δήμου μας να αντιπαλέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς συνολικά ,και να αγωνιστεί για την κατάργηση όλων των διοδίων.

Οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ
352 00 Αταλάντη Λοκρίδας
233080817 – e-mail: l.s.lokron@gmail.com

 

 

 

 

 

 

                                                                                      

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Καμένων Βούρλων: Κλειστά σχολεία και Παιδικοί σταθμοί την Πέμπτη 9/2

Κλειστά την Πέμπτη (9/2) τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Καμένων Βούρλων Κλειστά θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *