Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών για την μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης

Οι θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημ.Συμβ.της 3/11/2020

 

Θέμα 1ο:∆ιαμαρτυρία ∆ημοτικού Συμβουλίου Λοκρών στην απόφαση μετεγκατάστασης του ΠυροσβεστικούΚλιμακίου Αταλάντης στις νέες εγκαταστάσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ.

(Εισηγητής ο ∆ήμαρχος Κος Αθανάσιος Ζεκεντές)  

Κυρία πρόεδρε

Από την πρόσκληση διαβάσαμε ότι η έκτακτη συνεδρίαση του Δημ. Συμβ. θα πραγματοποιηθεί  δια περιφοράς.Πιστεύουμε ότι η συνεδρίαση  για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η απόφαση για μετεγκατάσταση του ΠΚ Αταλάντης,πρέπει να πραγματοποιηθεί δια ζώσης και να πάρει αποφάσεις το Δημ. Συμβ. μέσα από ζωντανό διάλογο με τις άλλες παρατάξεις για το ψήφισμα και τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει το επόμενο διάστημα.

Αποδεικνύεται ότι γίνονται εργαλείο με την γνωστή τακτική σας, για άλλη μια φορά οι διατάξεις για τον κορωνοϊό κατά πως βολεύει την Δημ. Αρχή, όπως κάνει λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα η κυβέρνηση φορτώνοντας στον λαό την ατομική ευθύνη.Την ίδια ώρα για παράδειγμα που εκατοντάδες μαθητές στοιβάζονται σε 25άρια και βάλε, τμήματα στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας,δεν μπορεί δια ζώσης να συνεδριάσει ένα Δημ. Συμβούλιο.

Το ζήτημα της μετεγκατάστασης του ΠΚ Αταλάντης πρώτη η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ έφερε για συζήτηση ως εξαιρετικά επείγον πριν από ένα χρόνο στην συνεδρίαση της 23/10/2019.Πριν από τέσσερις μήνες επαναφέραμε το θέμα μετά τις πληροφορίες που είχαμε, ότι με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα εκδοθεί διαταγή για μετεγκατάσταση του ΠΚ Αταλάντης στις εγκαταστάσεις της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ όπως και έγινε μιας και την είχε προαναγγείλει ο υπαρχηγός του ΠΣ στην πόλη της Λαμίας.

Ο Δήμαρχος στην αρχή μας είπε ότι πραγματοποιεί επαφές και διενεργεί ενέργειες ( που ποτέ δεν αποκάλυψε στο Δημ. Συμβ.), για την αποτροπή της μετεγκατάστασης του κλιμακίου, συνεχίζοντας να είναι καθυσηχαστικός καλλιεργώντας αυταπάτες όπως είχαμε καταγγείλει στο Δημ. Συμβούλιο της 29/7/2020, κατά την επαναφορά για συζήτηση του θέματος.

Σήμερα έρχεται ο Δήμαρχος μετά την έκδοση της διαταγής μετεγκατάστασης, ετεροχρονισμένα εντελώς υποκριτικά και αποπροσανατολιστικά να καταθέσει ψήφισμα  και παράσταση διαμαρτυρίας,ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ για να αποτρέψει την απόφαση της κυβέρνησης.Για τον λόγο αυτό θα έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην υπόθεση του ΠΚ Αταλάντης.

Το δε ψήφισμα που προτείνει στο Δημ. Συμβ.είναι γενικόλογο δεν αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που υπέγραψαν αποικιοκρατικές συμβάσεις με επιχειρηματικούς ομίλους, δεν καταγγέλει την ΚΥΑ του 2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την μετεγκατάσταση του κλιμακίου, που τρέχει να κάνει πράξη η κυβέρνηση της ΝΔ.Είναι συνειδητή επιλογή για να κρύψει τις ευθύνες της Δημ. Αρχής αφού ταυτίζεται με τις πολιτικές εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων έχοντας κάνει μόνιμο τροπάριο στα Δημ. Συμβούλια την «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».Το ΠΚ δεν μεταφέρεται απλώς όπως λέει το ψήφισμα αλλά μπαίνει συνολικά το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ στην πολιτική εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων.

Παράλληλα προσπαθεί να δείξει ένα προφίλ διεκδίκησης στον λοκρικό λαό την ίδια ωρα που αποφεύγει ένα ζωντανό Δημ. Συμβούλιο, δίνοντας παράλληλα άλλοθι σε διάφορους (βουλευτές,περιφεριακούς συμβούλους,πολιτευτές)που έχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες, να πιάσουν μαζί με την Δημ. Αρχή στασίδι αγωνιστικότητας κάνοντας πασαρέλα στο διαδύκτιο  και τα τηλεοπτικά κανάλια.                                    

Εκφράζουμε την διαφωνία μας και καταθέτουμε ψήφισμα όπως πρώτοι κάναμε πριν από ένα χρόνο ζητώντας να κατατεθεί προς ψήφιση στο Δημ. Συμβούλιο. Δηλώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε μπροστά σε οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας και προτείνουμε ανοιχτή συγκέντρωση με ευθύνη του Δημάρχου στην πλατεία της Αταλάντης για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ

Με δεδομένο την απόφαση για μεταφορά του ΠΚ Αταλάντης στις εγκαταστάσεις της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ σύμφωνα με την ΚΥΑ της 31/3/2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ,εκφράζουμε την έντονη αντιδρασή μας, στην επικύνδινη για τον τόπο μας εξέλιξη που δείχνει ότι το παραμύθι της δήθεν ανάπτυξης τους ποδοπατά τις ανάγκες και την ζωή του λαού.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σημαντικό κομμάτι της δύναμης του κλιμακίου θα απασχολείται για εξυπηρέτηση των αναγκών της εταιρείας, που είναι συνολική πολιτική κατεύθυνση των κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων για το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ κόντρα στις ανάγκες του λαού και του τόπου.

Το ΠΚ Αταλάντης έχει τομέα ευθύνης όχι μόνο τα όρια του Δήμου μας αλλά της ΝΑ Λοκρίδας. Στην ευθύνη του είναι δασικές περιοχές,αγροτικες καλλιέργιες,αστικοί και τουριστικοί οικισμοί και σημαντικός αριθμός βιομηχανιών.Δικαιούμαστε και απαιτούμε την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής μας,καθώς και της ζωής και της περιουσίας μας.Για τους παραπάνω λόγους είναι ανάγκη το ΠΚ Αταλάντης να έχει την έδρα του στην πόλη της Αταλάντης και να προαχθεί σε ΠΣ Γ Τάξεως.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους φορείς τους εργαζόμενους στο Πυρ. Σώμα και συνολικά τον λαό της περιοχής μας να αντισταθεί στην δυσμενή για τον τόπο μας εξέλιξη και να αντιπαλέψει συνολικά τις πολιτικές που του μαυρίζουν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών του

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ   –   ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΥΓΔΗΣ

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας των ΚΕΠ Λαμίας και Υπάτης

  Προσωρινή διακοπή λειτουργίας των ΚΕΠ Λαμίας (οδός Λεωνίδου) και Υπάτης τη Δευτέρα 17 Ιουνίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *