Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής για την Επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής για την Επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου
Η Μάχη του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου 1942, είναι σημείο αναφοράς στην ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με ιδιαίτερο συμβολικό βάρος για την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των δυνάμεων.

Πέραν της αξίας του επιτυχημένου αυτού σαμποτάζ σε επιχειρησιακό επίπεδο, η ανατίναξη της Γέφυρας, με τη συνεργασία των αντιστασιακών οργανώσεων του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ και τον συντονισμό Βρετανών αξιωματικών, αποδεικνύει ποιές είναι οι δυνατότητες των Ελλήνων όταν ενωμένοι μάχονται για έναν κοινό σκοπό.

Η Δημοκρατική Παράταξη, διαχρονικά λειτουργούσε ενωτικά, προτάσσοντας το πατριωτικό καθήκον έναντι επιμέρους διαφορών. Διόλου τυχαίο ότι η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν αυτή που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και καθιέρωσε ως ημέρα του εορτασμού της, την 25η Νοεμβρίου. Το Κίνημα Αλλαγής, παραμένει πιστό σε αυτή την ιστορική παρακαταθήκη, μπροστά στις μεγάλες μάχες που έχουμε να δώσουμε.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Ο Άγιος Κωνσταντίνος φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 11/12/2022 Στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *