Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς

Στοχευμένη δράση υποστήριξης εκπαιδευτικών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Τριήμερο συνέδριο στα Λουτρά Αιδηψού

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα διοργανώνει τριήμερο συνέδριο στα Λουτρά Αιδηψού.

To συνέδριο με θέμα: “Education & e-Learning: Εκπαίδευση, Μάθηση & Νέες Τεχνολογίες στη μετά την πανδημία Εποχή” γίνεται με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, από όλη την Στερεά Ελλάδα και σε συνέχεια του προγράμματοςυποτροφιώνInternationalVisitorsLeadershipProgram(IVLP).
Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 05 Νοεμβρίου2021, στις 6:00 μ.μ. με τη συμμετοχή εκπροσώπων των διοργανωτών, συνεργαζόμενων φορέων και των σχολικών μονάδων των δήμων της βόρειας Εύβοιας.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Μετά τους χαιρετισμούς, θα ακολουθήσουν οι κεντρικές ομιλίες από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ.Τατιανή Ραπατζίκου και από την “2018 US National Teacher of the Year”Mandy Manning.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε όλη τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης, ενώ η συμμετοχή στο συνέδριο επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (Covid free).

Οι εργασίες του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν από τις 10:30 π.μ. έως τις 6:30 μ.μ. με εισηγήτριες τις Τατιανή Ραπατζίκου και Mandy Manning και της Κυριακής από τις 09:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. με εισηγητή τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιο Κακαρούντα.
Η επιμορφωτική δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας, όλων των ειδικοτήτων και με έμφαση στις ειδικότητες μαθημάτων γλώσσας και νέων τεχνολογιών. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καλύπτει τη μεταφορά, τη διατροφή και τη φιλοξενία των επιμορφούμενων σε ξενοδοχεία της περιοχής, σε όλη τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου.

«Με το ξέσπασμα της πανδημίας, η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση μπήκε στη ζωή μας εσπευσμένα και απροειδοποίητα. Και η Πολιτεία με την εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκαν επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά. Σήμερα που – ευτυχώς και επιτέλους – τα σχολεία μας λειτουργούν κανονικά, έχουμε ως παρακαταθήκη πολύτιμα ψηφιακά εργαλεία, ως αναπόσπαστο συμπλήρωμα της φυσικής διδασκαλίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:
»Στόχος του συνεδρίου είναι η βελτιστοποίηση της παρεχόμενης ψηφιακής εκπαίδευσης, μέσα από ελκυστικά μαθήματα, σε περιβάλλον φιλικό προς τους μαθητές και εύχρηστο για τους διδάσκοντες. Τελικό μας ζητούμενο είναι η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για τα παιδιά μας».

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία με έναν έγκυρο και σωστό τρόπο να μάθουν για τη “Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία”

Το 5ο Γυμνάσιο σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *