Κυριακή , 3 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας:”Απαιτείται ψυχραιμία και σεβασμός στην απειλή που αντιμετωπίζουμε. Ο πανικός αλλά και η αδιαφορία δεν βοηθούν.”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 

Σίγουρα πολλά  πράγματα και κυρίως συμβουλές και οδηγίες  έχουν ακουστεί τόσες φορές που πλέον αρχίζουν και κουράζουν.

Η εφαρμογή της μάσκας , η τήρηση των αποστάσεων, η αποφυγή των περιττών μετακινήσεων, η συμμόρφωση με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, η σχολαστική υγιεινή θα πρέπει  να έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση όλων μας αποτελώντας  κανόνες  καθημερινής λειτουργίας και συμπεριφοράς.

Η πίεση που δέχεται  το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε αυτό, ανεξαρτήτως του ποιος ευθύνεται  και του τι θα μπορούσε να  είχε γίνει νωρίτερα, είναι μία δυσάρεστη και επικίνδυνη δυνητικά πραγματικότητα που μας φοβίζει και μας αγχώνει όλους, πολίτες και υγειονομικούς.

Αν οι ανάγκες ξεπεράσουν τις δυνατότητες του  Εθνικού Συστήματος Υγείας, τότε  οι παρεχόμενες Ιατρικές Υπηρεσίες θα μειωθούν ποιοτικά  και ποσοτικά με απρόβλεπτες, δυσμενείς συνέπειες στη Δημόσια Υγεία.

Κατά συνέπεια είναι χρέος όλων μας να το στηρίξουμε  και να βοηθήσουμε  τις Υγειονομικές δομές και τους Επιστήμονες Υγείας που υπηρετούν σε αυτές να ανταπεξέλθουν με  αποτελεσματικότητα  στις δύσκολες καταστάσεις που θα κληθούν να διαχειριστούν το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Με αίσθημα ευθύνης , τόσο απέναντι  στο κοινωνικό σύνολο , όσο και απέναντι  στους εαυτούς μας και στις οικογένειές μας.

Απαιτείται ψυχραιμία Και σεβασμός στο Υγειονομικό πρόβλημα και στην απειλή που αντιμετωπίζουμε. Ο πανικός αλλά και η αδιαφορία δεν βοηθούν.

Επίσης η λογική πως σκοπίμως καλλιεργείται ένα κλίμα υπερβολής  ως προς τη βαρύτητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης δεν βοηθά.Προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των νεών και υγιών ανθρώπων που θα νοσήσουν από covid-19  θα εμφανίσουν ήπια συμπτωματολογία και θα αναρρώσουν πλήρως. Δεν νοσούν όμως μόνον αυτοί.

Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά, καθώς και οι συνάνθρωποί μας που πάσχουν από συνοδά και χρόνια προβλήματα υγείας, (ευπαθείς ομάδες ), θα χρειαστούν, το πιθανότερο, υποστήριξη και νοσηλεία σε Νοσοκομείο και θα εισαχθούν ίσως σε μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο αριθμός όμως των κλινών  σ΄  αυτές δεν είναι ανεξάντλητος, είναι συγκεκριμένος και δυστυχώς οριακός.

Θα θέλαμε όμως, ως Ιατρική Κοινότητα της Φθιώτιδας, να επιστήσουμε την προσοχή των συμπολιτών μας και σε ένα ακόμη σοβαρό Υγειονομικό ζήτημα .

Τα χρόνια προβλήματα Υγείας , τα οποία δεν  θα πρέπει  λόγω της πανδημίας να παραμελούνται και να θεωρούνται ασήμαντα, κάτι που διαπιστώσαμε δυστυχώς την άνοιξη που μας πέρασε.

Η επιλογή να μην ασχοληθούμε με αυτά τώρα λόγω του φόβου να μολυνθούμε από covid-19  είναι εξίσου επικίνδυνη για την Υγεία μας.  Ο covid-19 δεν εξαφανίζει  τις υπόλοιπες παθήσεις.Τα Ιατρεία όλων των ειδικοτήτων στον Νομό μας παραμένουν ανοικτά, προκειμένου να καλύψουν  και αυτές τις ανάγκες.

     Καλούμε συνεπώς ,τους πολίτες της Φθιώτιδας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας να απευθύνονται στον θεράποντα ιατρό τους, προκειμένου να τον ενημερώνουν για την όποια επιδείνωση παρατηρούν στο χρόνιο πρόβλημά τους, ώστε να καθίσταται δυνατή μία έγκαιρη παρέμβαση από αυτόν.

Κλείνοντας, θέλουμε ως Επιστημονική Κοινότητα να διαβεβαιώσουμε  τους συμπολίτες μας, πως και αυτή τη φορά θα παραμείνουμε πιστοί στο καθήκον μας, υπηρετώντας το αγαθό της Υγείας και είναι βέβαιο ότι με τη συνεργασία και την ομοψυχία θα καταφέρουμε και πάλι να νικήσουμε την Υγειονομική απειλή του

covid-19 και να επανέλθουμε ασφαλείς και υγιείς στην καθημερινότητά μας.

 

 

 

           

              Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ     

                                 

ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     

 

 

                                                                                                                       

        Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

   ΝΤΟΥΖΓΟΣ     ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League

  Εκτός έδρας αγώνας για την ομάδα μας Τον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Λαμία για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *