Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ικανοποίηση Αθ. Στιβακτή – Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται το Πρόγραμμα CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται το Πρόγραμμα CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης δηλώνει  η Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του CLLD/LEADERR Παρνασσού-Οίτης και Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Αθ. Στιβακτή.

Ολοκληρώθηκε η ένταξη δέκα έξ (16)  Δημοσίων Έργων με προϋπολογισμό ύψους 2.068.752,42€ στο Πρόγραμμα CLLD/LEADER  Παρνασσού-Οίτης της ΟΤΔ ΟΑΣΕ.

Η Πρόεδρος της ΕΔΠ και Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Α. Στιβακτή δήλωσε ότι «….πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην εξέλιξη του προγράμματος αφού συμβατοποιείται πλέον το 88% του προγράμματος CLLD/LEADER Παρνασού-Οίτης.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας εντάσσει στο Πρόγραμμα 5 έργα τα οποία εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα 2021 του Δήμου και ξεκινούν οι διαδικασίες ετοιμασίας των δημοπρατήσεων. Tα έργα είναι:

  1. Ασφαλτόστρωση οδού Οφιτείας Αμφίκλειας προϋπολογισμού 000,00€
  2. Ασφαλτόστρωση Δημοτικών Δρόμων Ελάτειας προϋπολογισμού 000,00€
  3. Ασφαλτόστρωση Δημοτικών Δρόμων ΔΕ Τιθορέας προϋπολ. 000,00€
  4. Eπανάχρηση Κτιρίου Εκδηλώσεων (Παλιός Κινηματογράφος Κ.Τιθορέας) προϋπ.000,00€
  5. Υπηρεσίες και Εξοπλισμός Ψηφιοποίησης Βιβλιοθήκης Ευταξία προϋπ. 180,00€

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης (ΕΔΠ) του CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης και ως Δήμαρχος, οφείλω  να ευχαριστήσω για την συνεργασία, τους συναδέλφους Δημάρχους Λαμιέων κ. Ε. Καραίσκο,  Δελφών κ. Π.Ταγκαλή που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης, τα μέλη της ΕΔΠ,  την ΟΤΔ ΟΑΣΕ, τον Περιφερειάρχη, τα Επιχειρησιακά στελέχη της Περιφέρειας και του ΠΑΑ 2014-202 καθώς και όλους όσους συνδράμουν ως «αφανείς ήρωες» στην υλοποίηση του προγράμματος.

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες υλοποιούμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, με αξιοσημείωτα όμως αποτελέσματα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Πέραν των Δημοσίων έργων, στο πρόγραμμα CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης υπογράψαμε  συμβάσεις για ενίσχυση δέκα τριών (13)  Μικρών Επιχειρήσεων της περιοχής ύψους 1.408.489,96€ Δημόσια Δαπάνη (για Μικρές Αγροτουριστικές Μονάδες, Επιχειρήσεις μεταποίησης προϊόντων κ.λπ.). Στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2020 εγκρίναμε άλλες  είκοσι μια (21)  επενδύσεις ύψους 1.405.981,36€ για Μικρές Επιχειρήσεις  που θα στηρίξουν αποφασιστικά την  τοπική οικονομία.  Εκτιμώ ότι το πρόγραμμα που ξεκίνησε με προϋπολογισμό 3.950.000€ Δημόσια Δαπάνη θα φτάσει περίπου στα 6.000.000€. Δημόσια Δαπάνη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε μια περιοχή 15.000 κατοίκων, απομακρυσμένη από μεγάλα αστικά κέντρα (ίσως την πιο δύσκολη περιοχή LEADER της Ελλάδας), θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος Τοπικής Ανάπτυξης CLLD/LEADER  16 Δημόσια Έργα και 40 περίπου επενδύσεις για ΜΜΕ.  Εξίσου σπουδαίο γεγονός ποιοτικής σημασίας για την αξιολόγηση του προγράμματος είναι η συμμετοχή Γυναικών, Αγροτών και Νέων με αντικείμενο την μεταποίηση της πρωτογενούς παραγωγής.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την σημαντική κινητοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού και όλων των τοπικών φορέων στην περιοχή για την απορρόφηση πόρων, προς όφελος του τόπου.

Και αυτό είναι σίγουρα το πιο σπουδαίο γεγονός.

Διότι έτσι θα ωφεληθούν οι μικρές επιχειρήσεις, θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία, η απασχόληση, θα βγει η περιοχή στο εξωτερικό της περιβάλλον….».

 

Για την ΕΔΠ και την ΟΤΔ ΟΑΣΕ

CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης

 

Aθανασία Πλ. Στιβακτή

Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας 

Πρόεδρος της ΕΔΠ 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Τετάρτη 8/2

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *