Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ημερίδα: “Ψηφίδες της τοπικής ιστορίας: η Λαμία στα επαναστατικά και μετεπαναστατικά χρόνια”

Ο Δήμος Λαμιέων και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Τμήμα Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης», τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Φθιώτιδας και τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: «Ψηφίδες της Τοπικής Ιστορίας: Η Λαμία στα επαναστατικά και μετεπαναστατικά χρόνια» που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων στις 2 Οκτωβρίου 2021, ώρα 9.00 π.μ.

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Η ημερίδα καλύπτει θέματα σχετικά με την Ιστορία της Λαμίας στα επαναστατικά και μετεπαναστατικά χρόνια. Μέσα από την πλούσια θεματική της ημερίδας αναδεικνύονται ψηφίδες της τοπικής μας ιστορίας.

Πώς ήταν η οικονομική, κοινωνική, πολιτική ζωή στην πόλη κατά τη διάρκεια της επανάστασης και τα πρώτα χρόνια του ελεύθερου βίου; Πώς συγκροτήθηκε η δημόσια διοίκηση, η Εκκλησία και η εκπαίδευση; Ποιος ήταν ο ρόλος των επαγγελματικών ομάδων; Ποια ήταν η πολιτιστική δραστηριότητα τον 19ο αιώνα; Τι σήμαινε για τη Λαμία να είναι συνοριακή πόλη;

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Η ημερίδα ολοκληρώνεται με σεμινάριο με θέμα «Ρήγα Βελεστινλή, Χάρτα της Ελλάδος: η Εποχή, ο Χάρτης, η Επανάσταση. Αξιοποιώντας αρχειακό και χαρτογραφικό υλικό στην εκπαιδευτική διαδικασία» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε φίλους των χαρτών και των αρχείων, που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τα αρχεία και το αρχειακό χαρτογραφικό υλικό.

Για την είσοδο στην ημερίδα και στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης – covid19.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κάτοχος EGOT είναι πλέον η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Viola Davis μετά τη νίκη της στην 65η τελετή απονομής των Βραβείων Grammy

Η Viola Davis εντάχθηκε στην ελίτ ομάδα των νικητών EGOT με τη νίκη της στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *