Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ημερίδα στη Λαμία – «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών»

Στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με τίτλο “Η Βιολογία στην Εκπαίδευση”, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή της Τοπικής Ημερίδας της Λαμίας, διοργανώνει διαδικτυακή Ημερίδα το Σάββατο 22Ιανουαρίου 2022 και ώρα 09:00-12:00 με θέμα: «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών»

Οι εισηγητές θα αναφερθούν σε σημαντικά επιστημονικά δεδομένα σχετικά με:
– τις αιτίες για την εμφάνιση και επανεμφάνιση νέων λοιμωδών νοσημάτων που συνιστούν μείζονες απειλές για τις ανθρώπινες κοινωνίες και με την αδήριτη ανάγκη της προσέγγισης της «Ενιαίας Υγείας» (OneHealth)
– τους μηχανισμούς έμφυτης και επίκτητης ανοσίας, τις ιδιαιτερότητες της λοίμωξης COVID-19 και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ιού SARS-Cov-2, καθώς και με τον ρόλο των σύγχρονων εμβολίων και τους μηχανισμούς δράσης τους
– τα υπολογιστικά εργαλεία και τις μεθόδους πρόγνωσης της δομής και λειτουργίας των βακτηριακώνπρωτεϊνών για τον εντοπισμό πιθανών στόχων φαρμάκων
– τη μεθοδολογία ανοσολογικών δοκιμών αντιγόνου και αντισωμάτων για τη διάγνωση μόλυνσης από SARS-Cov-2 και τις προσαρμογές αυτών των μεθόδων στα rapidtests

Εισηγήσεις:
“Αναδυόμενες/επανεμφανιζόμενες μολυσματικές ασθένειες και Ενιαία Υγεία. Η αδήριτη ανάγκη για ολιστικές, διεπιστημονικές προσεγγίσεις”.
Ψαρουλάκη Άννα,Αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας-Ανθρωποζωονόσων, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης

“Η ανοσία και τα εμβόλια ενάντια στο Sars-Cov2”Γιάγκου Μηνάς, Καθηγητής Ανοσοβιολογίας-Μοριακής Βιολογίας, Τομέας Γενετικής, Ανάπτυξης & Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ

“Βιοπληροφορικές μέθοδοι για τη μελέτη των βακτηριακών πρωτεϊνών”
Μπάγκος Παντελής,Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Εργαστήριο Μοριακής και Υπολογιστικής Βιολογίας και Γενετικής

“Αντιγόνα και αντισώματα στη διάγνωση για τον κορονοϊό : Ζητούμενο ή δεδομένο;”Mπράλιου Γεωργία, Επίκουρος καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Επιδημιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, ΠανεπιστήμιουΘεσσαλίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Διευθύντρια Π.Δ.Ε Στερεάς Ελλάδας κα Μπενιάτα Ελένη, η Δ/ντριαΔΔΕ Φθιώτιδας καΤσιάκα Δήμητρα και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΒκ. Απόστολος Βανταράκης.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν με επιστημονική εγκυρότητα ότι αφορά τους ιούς, τα εμβόλια και την πανδημία της COVID19, και γενικότερα τις μολυσματικές ασθένειες, την διάγνωση και αντιμετώπισή τους.

Οι εργασίες της ημερίδας θα μεταδοθούν μέσω του καναλιού YouTube της ΠΕΒ (https://youtu.be/iIn5S86prUk) και η παρακολούθησή της είναι ελεύθερη.

Θα μπορούν να υποβάλλονται ερωτήσεις μέσω ειδικής φόρμας που θα υπάρχει στην περιγραφή του βίντεο. ΔΕΝ απαιτείται προεγγραφή.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Οργανωτική Επιτροπή – Συντονιστές:
Καγκαρά Μαρίνα,Βιολόγος-Εκπαιδευτικός, 4οΓΕΛ Λαμίας, μέλος της ΠΕΒ
Μπαρπαρούση Παρασκευή, Βιολόγος – Εκπαιδευτικός 5οΓΕΛ Λαμίας, μέλος της ΠΕΒ
Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος, Βιολόγος – Εκπαιδευτικός 3ο ΓΕΛ  Λαμίας,μέλος της ΠΕΒ

Το ΔΣ της ΠΕΒ

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Σπέτσες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών για την εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της 2ας Φεβρουαρίου 2023, ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *