Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ιτέα: Επέκταση και εκβάθυνση του Λιμένα, προϋπολογισμού 6.200.000€

Ενημερώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το έργο στο λιμένα Ιτέας:

“Έκλεισε ο πρώτος κύκλος επίμονων και κοπιαστικών προσπαθειών, με την καταλυτική παρέμβαση του Υπουργού του κ. Πλακιωτάκη, ώστε να είμαστε έτοιμοι να προβούμε στη δημοπράτηση της Επέκτασης και Εκβάθυνσης του Λιμένα Ιτέας, έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.200.000 €, με εξασφαλισμένη πίστωση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Θέτοντας από την πρώτη στιγμή το έργο αυτό σε μέγιστη προτεραιότητα, λόγω των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν στο φάκελο και της σημασίας που έχει για όλη την Περιφερειακή Ενότητα, η σημερινή μέρα δεν ήρθε χαριστικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν καταφέραμε να βρούμε χρηματοδότηση από την εταιρεία Imerys και τον εκπρόσωπό της, κ. Charles Poigon, όπου ανέλαβαν την
χρηματοδότηση της μελέτης – με το ποσό των 15.000€ – και η οποία εκπονήθηκε από την Marnet A.T.E. Με την παράδοση της μελέτης στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος ακολούθως μέσα σε έξι μόλις μήνες ζητήσαμε τις εγκρίσεις όπου και τις πήραμε από τους κάτωθι φορείς:

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

1. Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Διεύθυνση Βιοποικιλότητας Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων.
2. Φορέα Διαχείρισης Κορινθιακού.
3. Υπουργείο Πολιτισμού.
4. Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, όπου πραγματοποιήθηκε αυτοψία με ειδικό καταδυτικό συνεργείο χρηματοδοτούμενο πλήρως από το προϋπολογισμό της Π.Ε. Φωκίδος.
5. Εφορεία Νεότερων Μνημείων Δ .Ελλάδος
6. Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας -Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδος.
7. ΓΕΕΘΑ / Γ΄ Κλάδος.
8. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας.
9. Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Γενική Διεύθυνση Δασών και
Αγροτικών Υποθέσεων.
10. Δ/νση Δασών Φωκίδος.
11. Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (Γενική Γραμματεία Λιμενικών Υποδομών Τμήμα Β΄ Μελετών και Έργων & Τμήμα Α΄ Λιμενικών Υποδομών)

Κατά την υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί πρόσθετη κατασκευή στηριζόμενη πάνω σε πασσάλους, εφαπτόμενη στην ανατολική πλευράς της προβλήτας Ιτέας και επεκτεινόμενη κατά 170m, πλάτους 12m και βάθους 10m από την μέση στάθμη της θάλασσας, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν στο λιμάνι κρουαζιερόπλοια 220m χρησιμοποιώντας ειδικό ναυτοδέτη. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους αφανείς συνεργάτες μου, όπως και τον Περιφερειάρχη μας που παλεύουμε μαζί από την πρώτη μέρα της εκλογής μας ώστε να υλοποιούνται οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις.”

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει ότι η η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Νομού Ευρυτανίας αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *