Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κ. Μητσοτάκης: “Αυτό το Πάσχα, η σκέψη στρέφεται σε όσους δοκιμάζονται”

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την φετινή Ανάσταση εν μέσω πανδημίας:

«Αυτό το Πάσχα η σκέψη στρέφεται στους ανθρώπους που χάσαμε από τον Covid και σε όσους δοκιμάζονται ακόμη στα νοσοκομεία. Το ότι η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις σε απώλειες σε όλη την Ευρώπη δεν μειώνει τη θλίψη. Αποτυπώνει ωστόσο το μέτρο του κινδύνου από αυτήν την πανδημία.

Την προσπάθεια εκείνων που εξακολουθούν να μάχονται στην πρώτη γραμμή για τη δημόσια υγεία, αλλά και την ελπίδα που φέρνει για όλους το δώρο του εμβολιασμού. Η Μεγάλη Εβδομάδα είχε λιγότερους περιορισμούς από πέρυσι, όμως δεν ήταν ασφαλώς αυτή που θα θέλαμε.
Γιατί την πιο ελεύθερη ζωή την κατακτούμε βδομάδα τη βδομάδα ακολουθώντας με συνέπεια το τελικό σχέδιο προς την έξοδο. Επιστρέφοντας προσεκτικά σε κάποιες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Συνεχίζοντας τους κανόνες της μάσκας, των κοινωνικών αποστάσεων, της ατομικής υγιεινής.

Αλλά πάνω από όλα επισπεύδοντας τον εμβολιασμό μας. Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή, προσφέροντας μόνο αυτά το διαβατήριο της υγείας και μιας καθημερινότητας χωρίς εμπόδια.

Ήδη περισσότερα από τρία εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και την δεύτερη δόση και καθώς λειτουργούν πια πάνω από 1.000 σύγχρονα κέντρα και άνοιξαν οι γραμμές για όλες σχεδόν τις ηλικίες, στα τέλη Μαΐου μπορούμε να φτάσουμε τα 5 εκατομμύρια, εμβολιασμένους Έλληνες.

Το πρώτο τείχος ανοσίας λοιπόν είναι κοντά με τους νέους να μας δείχνουν το δρόμο της υπευθυνότητας. Είναι αλήθεια πως έχουμε ακόμη αρκετά κρούσματα και νοσηλείες. Ο κορονοϊός επιτίθεται καθώς υποχωρεί, αλλά σε εμάς ανήκει η τελευταία λέξη.

Σε λίγο θα λειτουργήσει ξανά η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Η ώριμη συμπεριφορά μας πρέπει να κάνει αυτά τα βήματα σίγουρα ώστε σταδιακά να γίνουν περισσότερα. Άλλωστε η οικονομία στηρίχθηκε και άντεξε, γι αυτό και η μεσαία τάξη ανασαίνει.

Οι μειώσεις φόρων βλέπετε ότι συνεχίζονται και οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν γρήγορα. Σε αυτές τις άγιες ημέρες, δεν χωρούν ούτε μικρόψυχες αντιπαραθέσεις, ούτε μίζερες προσεγγίσεις, που μηδενίζουν τον πόνο αλλά και τον αγώνα μιας ολόκληρης χώρας επί δεκαπέντε μήνες.
Σε όσους επιμένουν σε αυτές, ταιριάζει το ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι. Οι υπόλοιποι προχωρούμε με ενότητα και αλληλεγγύη στην τελική ευθεία προς τη λήξη της δοκιμασίας.

Άλλωστε η πατρίδα μας φαίνεται να βγαίνει από την κρίση ισχυρότερη. Με το σύστημα υγείας πιο δυνατό και σύγχρονο. Ψηφιοποιημένες και γρήγορες τις δημόσιες υπηρεσίες. Την οικονομία θωρακισμένη, έτοιμη να αναπτυχθεί. Και την τεχνολογία να απλώνεται παντού, δίπλα στον πολίτη, όπως αποδεικνύει καθημερινά και η εμπειρία των εμβολιασμών.

Όλα αυτά υποδηλώνουν πως η χώρα πέτυχε να κάνει την υγειονομική πολιορκία, ευκαιρία προόδου και ότι έχει δυνάμεις αστείρευτες. Αυτές ακριβώς τις δυνάμεις, επιστρατεύει και το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για την ανάπτυξη στην μετά covid εποχή. Ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα με 175 δράσεις. Για την ψηφιακή μετάβαση, την πράσινη οικονομία. Την κοινωνική φροντίδα και τις επενδύσεις, που θα αλλάξει την εικόνα του τόπου.

Αλλά και τις ζωές όλων μας, καθώς θα φέρει μεγάλα έργα. Περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Καθαρότερη και φθηνότερη ενέργεια και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση. Υγεία που απαντά στο σήμερα και παιδεία που βλέπει στο αύριο.

Το ανοιξιάτικο Πάσχα λοιπόν προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Το θείο φως γίνεται ήλιος για την έξοδο από τη παγκόσμια περιπέτεια της πανδημίας και το αναστάσιμο μήνυμα διαπερνά την επικαιρότητα, δικαιώνοντας τη λυτρωτική του διάσταση.

Οι μέρες που έρχονται μπορούν να είναι αληθινά καλύτερες, ώστε οι επόμενοι μήνες να γίνουν παραγωγικότεροι και τα αμέσως επόμενα χρόνια, χρόνια μεγαλύτερης ευημερίας για την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες. Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

«Βόμβα» από Σουηδία – «Παγώνει» τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ λόγω Τουρκίας

Η Σουηδία προέβη στο «πάγωμα» της διαδικασίας ένταξης της στο ΝΑΤΟ, τουλάχιστον μέχρι τις τουρκικές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *