Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κάλεσμα από την ΟΓΕ στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αταλάντη

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΓΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

28/2/2024 – 12:00μ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

 

Εργαζόμενες και άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι,

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συμμετέχουμε μαχητικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν εργατικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα στις 28/2/2024. Στη Λοκρίδα η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται από τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αταλάντης στις 12:00 το μεσημέρι.

 

                 ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ                 .

   Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ   .

 

Την ίδια ώρα που με

τις πλάτες των κυβερνήσεων και

των κομμάτων

που κινούνται στις κατευθύνσεις της ΕΕ,

η κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

σπάει

το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

‣   οι γυναίκες και οι οικογένειες μας δεν ξέρουμε που θα βρούμε χρήματα για να γεμίσουμε το καλάθι με τα απολύτως απαραίτητα, ενώ χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά ζουν με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και των εξώσεων

‣   εμείς και οι οικογένειες μας καλούμαστε να πληρώσουμε 6,2 δις παραπάνω φόρους το 2024 σε σχέση με το 2023

‣   είμαστε αντιμέτωπες με αποδεκατισμένα δημόσια Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία από βασικές ειδικότητες, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ακριβοπληρώνουμε γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, ενώ ήδη θεσμοθετήθηκε το νόμιμο “φακελάκι” και για απογευματινά χειρουργεία μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή

‣   είμαστε αναγκασμένες να χρυσοπληρώσουμε για τον προγεννητικό έλεγχο, για τη γέννα, για τη φροντίδα του παιδιού που αποτελούν πανάκριβο εμπόρευμα, ενώ στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής έχουν κυριαρχήσει τα ιδιωτικά κέντρα με κέρδη εκατομμυρίων

‣   ξεκληρίζονται οι ζωές και τσακίζονται τα δικαιώματα των αγροτών και των αγροτισσών, καθώς η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ πετσοκόβει επιδοτήσεις και αποζημιώσεις και συμπιέζει παραπέρα τις τιμές, ευνοώντας τις μεγάλες αγροτικές βιομηχανίες, τους μεσάζοντες και τις τράπεζες

‣   βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της Παιδείας με τη θεσμοθέτηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς ενισχύονται οι ταξικοί φραγμοί και υποβαθμίζεται η αξία των πτυχίων.

‣   οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες αναγκάζουν πολλές γυναίκες να παραμένουν σε κακοποιητικό περιβάλλον, με δραματικές συνέπειες ακόμα και για τη ζωή τους και την ασφάλεια των παιδιών τους. Δεν επαρκούν οι δομές φιλοξενίας, αλλά και τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας. Την ίδια στιγμή κλείνουν τα 2 από τα 3 εναπομείναντα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (ΨΝΑ- ΨΝΘ).

 

Οι γυναίκες εργαζόμενες είμαστε αντιμέτωπες με την άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, με καθηλωμένους μισθούς, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις να κάνουν θραύση ιδιαίτερα στους κλάδους με μεγάλη γυναικεία συμμετοχή, όπως στον επισιτισμό-τουρισμό, το εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες.

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά. Αποκαλύπτουμε τους ενόχους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

 

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος των Παλαιστινίων εδώ και 4 μήνες στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με καθοριστική συμβολή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

 

Απαιτούμε: ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας στο πόλεμο. ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΛΕΙ Η ΦΡΕΓΑΤΑ στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

 

Δυναμώνουμε τον κοινό μας βηματισμό με τα εργατικά σωματεία και διεκδικούμε:

 

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους.
 • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
 • Όχι στη διάλυση της ΛΑΡΚΟ.
 • Όχι στη συρρίκνωση της αγροτιάς.
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
 • Όχι στην συρρίκνωση των σχολείων στην περιοχή μας. Δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στη Λοκρίδα.
 • Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.
 • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επανδρωθεί και να στελεχωθεί το Κ.Υ. Αταλάντης. Προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για γυναικολογικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό, ΙΥΑ. Κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Αταλάντης
 • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
 • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

 

Διεκδικούμε τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας!

 

ΚΑΜΙΑ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

28/2/2024 – 12:00μ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γ. Οικονόμου: Η υπόθεση Μπελέρη αντανακλά την καταστρατήγηση του κράτους δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών στην Αλβανία

Παρέμβαση του Γιάννη Οικονόμου στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στη συζήτηση ψηφίσματος σχετικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *