Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κάλεσμα σε βουλευτές Φθιώτιδας σε έκτακτο Δ.Σ. για την προστασία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση των βουλευτών του Ν. Φθιώτιδας σε έκτακτο Δ.Σ. για την προστασία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας απευθύνει πρόσκληση στους 5 βουλευτές της Π.Ε. Φθιώτιδας για συμμετοχή σε έκτακτο Δ.Σ. με μοναδικό θέμα την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στα γραφεία της Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. στην Πλ. Διάκου, Λαμία.

Είναι τραγικό, μετά από 56 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας μιας από τις 5  μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο παραγωγής σίδηρο-νικελίου, ενός κεφαλαίου για την εθνική μας οικονομία, να αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τον κίνδυνο του οριστικού λουκέτου. Ακόμη πιο απαράδεκτη είναι η στάση της σημερινής Κυβέρνησης όπου εκτελώντας πιστά τις εντολές της Τρόικας ψήφισε στη βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο ειδικό νόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ όπου προβλέπεται ειδικά και μόνο για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους απόλυση χωρίς αποζημίωση.

Τονίζουμε ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν βρίσκει καμία εφαρμογή στο ελληνικό εργατικό δίκαιο και δεν έχει καμία απολύτως βάση, διότι το κλείσιμο μιας επιχείρησης είτε με τη διαδικασία της εκκαθάρισης είτε με τη διαδικασία της πτώχευσης δεν απαλλάσσει τον εργοδότη από την καταβολή αποζημίωσης.

Καταγγέλλουμε τη φωτογραφική τροπολογία της Κυβέρνησης που παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αποτελεί μοναδική εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα μετά το 1920, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα απολυθούν χωρίς να δικαιούνται αποζημίωση.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που σήμερα πραγματοποιούν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, και συμμετέχει στην 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση το Σάββατο 17 Οκτωβρίου  στις 11:00 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Συγχρόνως το Δ.Σ. του Ε.Κ.Π.Ε.Φ. είναι εν αναμονή της συσκέψεως με τους βουλευτές της Π.Ε. Φθιώτιδας, τους οποίους έχει προσκαλέσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στα γραφεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου στην Πλ. Διάκου, ώστε να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το μέλλον των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνάντηση Γιάννη Οικονόμου με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά

Αναφέρει σχετικά με τις συναντήσεις που είχε πρόσφατα ο βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην Υπουργός Γιάννης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *