Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Καλλωπισμός του πάρκου των Λουτρών Υπάτης από τον Φ.Δ. Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού κόλπου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού κόλπου με αφορμήτην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργάνωσε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 καλλωπισμό τουπάρκου των Λ. Υπάτης.

Στην υλοποίηση της δράσης αυτής ο Φ.Δ. είχε την βοήθεια των μαθητών της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Υπάτης. Φέτος, λόγω της πανδημίας Covid-19, η δράσηπραγματοποιήθηκε με έμφαση στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ των μαθητών.Η δράση είχε συμβολικό χαρακτήρα και στόχευε στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση όλων μας για τηνπρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης του περιβάλλοντος καθαρό.

H Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα πουαντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

“Πρέπει όλοι νααρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο το περιβάλλον και να ζούμε με τρόπους που δεν τοκαταστρέφουν. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι και μία καλή ευκαιρία για να σκεφτούμε τομέλλον και τις μελλοντικές γενιές. Να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να παραδώσουμε έναν βιώσιμοπλανήτη και σχετικά “καθαρό”.

Τη φετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός,αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση τωνοικοσυστημάτων. Τέλος ο Φ.Δ. ευχαριστεί τον κ. Ν. Ζιάκα (μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Φ.Δ.) για την διαμεσολάβησηστην επικοινωνία με τα φυτώρια του κ. Ν. Ρωμανά και του κ. Δ. Περλεπέ που στήριξαν την δράση αυτήδιαθέτοντας ένα σημαντικό αριθμό καλλωπιστικών φυτών.Σώσε το περιβάλλον, κέρδισε ζωή !!!” αναφέρει στην ενημέρωση του ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού κόλπου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έλεγχοι από Λιμεναρχείο Στυλίδας: Εντόπισε γυναίκα να οδηγεί με ληγμένη άδειας ικανότητας οδήγησης

Στις 26/09/2022 βαθμοφόροι Λιμεναρχείου Στυλίδας κατά την διάρκεια ελέγχων εντός περιοχής αρμοδιότητας Υπηρεσίας, εντόπισαν μια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *