Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Καρδίτσα: Που κυμαίνονται οι τιμές για τον παραδοσιακό οβελία

Από 12,5€ μέχρι 13,5€ θα αγοράσουν οι καταναλωτές από τα κρεοπωλεία του νομού Καρδίτσας τον παραδοσιακό οβελία για το φετινό Πάσχα.

Κι αυτό θα εξαρτηθεί από το αν προτιμήσουν αρνί ή κατσίκι με την διαφορά μεταξύ των δύο να κυμαίνεται έως ένα ευρώ

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το www.karditsalive.net και έχοντας μπει στην Μεγάλη Εβδομάδα, όπου οι τιμές παγιώνονται και δεν επιδέχονται επιπλέον διαφοροποιήσεις, το αρνί θα το βρίσκει κανείς μεταξύ 12,5 και 13 ευρώ και το κατσίκι μεταξύ 13 και 13,5 ευρώ.

Την ίδια ώρα για το άλλο παραδοσιακό έδεσμα του Πασχαλινού τραπεζιού, το κοκορέτσι αλλά και την μαγειρίτσα, οι τιμές για τα έντερα είναι στα 6 με 6,5 ευρώ και τις συκωταριές στα 11 ευρώ.

Αυτή ήταν η ενημέρωση που παρείχε στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος των κρεοπωλών του νομού κ. Μπέσιος τονίζοντας παράλληλα πως όλα τα κρεοπωλεία διαθέτουν ντόπια και ποιοτικά κρέατα από κτηνοτρόφους του νομού μας. Παράλληλα μας είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας και οι καταναλωτές μπορούν να είναι σίγουροι για το προϊόν που θα αγοράσουν και θα καταναλώσουν.

Σε ότι αφορά, τώρα, στην ζήτηση αυτή δεν παρουσιάζει διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι. Το συγκεκριμένο γεγονός μας το επιβεβαίωσαν τρεις κρεοπώλες με τους οποίους μίλησε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι μία μείωση στο βάρος του αρνιού που παραγγέλνει ο πελάτης. Στην ουσία μειώνεται η ποσότητα που θα ψηθεί και όχι ο αριθμός των νοικοκυριών που θα σουβλίσουν το φετινό Πάσχα, τηρώντας το έθιμο.

Πηγή: Π.Κ., www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας: Παρουσίαση του προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2021-2027

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στις 1/12/2022 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *