Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην Δ.Ε. Πελασγίας του Δήμου Στυλίδας

Υπεγράφη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η απόφαση για το έργο

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου με τίτλο: «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων». Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ωρίμανση, και κατά συνέπεια η δυνατότητα εξεύρεσης χρηματοδότησης για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης, εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Πελασγίας.

Προβλέπεται -μεταξύ άλλων- να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες (Τοπογραφική, Υδραυλική, Η/Μ), να συνταχθεί Φάκελος Ασφάλειας και Υγείας του έργου, και να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διοικητικές πράξεις, ώστε να καταστεί εφικτή η άμεση δημοπράτηση της κατασκευής του δικτύου.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το συνολικό κόστος της έχει προϋπολογιστεί στο ύψος των 96.504,4 ευρώ. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 77.826,13 ευρώ. Tο υπόλοιπο ποσό αφορά σε μη επιλέξιμο ΦΠΑ και θα καταβληθεί από τον -δικαιούχο του έργου- Δήμο Στυλίδας.

«Συμπράττουμε με τον Δήμο Στυλίδας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτή την κατεύθυνση, χρηματοδοτήσαμε τον Ιούλιο του 2022 τις ερευνητικές γεωτρήσεις για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών της Τοπικής Κοινότητας Άνυδρου. Εξασφαλίζουμε τώρα την αναγκαία χρηματοδότηση και ξεκινούμε τις αρχικές μελέτες για την ωρίμανση του έργου κατασκευής δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Πελασγίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Δομοκού, 24/3

Δείτε τα δύο θέματα της συνεδρίασης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Καλείστε να συμμετέχετε στην 10η τακτική δημόσια συνεδρίαση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *