Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κατασκευή Lift στον Κίσσαβο, προϋπολογισμού 1.000.000€

Την κατασκευή συρόμενου σχοινοσιδηρόδρομου (λίφτ), συνολικού μήκους 330 μέτρων στη θέση Κάναλος στον Κίσσαβο χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.

Η εγκατάσταση πληροί τα προβλεπόμενα στην περιβαλλοντική μελέτη που έχει επικαιροποιηθεί από το Δασαρχείο Λάρισας. Σκοπός της εγκατάστασης είναι η εκμάθηση του αθλήματος της χιονοδρομίας από παιδιά και αρχάριους ανεξαρτήτως ηλικίας και η επαφή με τη φύση και το βουνό.

«Με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας έχουμε διαχρονικά, μια αγαστή συνεργασία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Τον ευχαριστώ γιατί πάντα συνδράμει σε δύσκολες στιγμές. Αυτό αποδείχτηκε και πρόσφατα, όταν μετά την διάσωση από την ΕΜΑΚ των νεαρών περιπατητών που είχαν αποκλειστεί στο παλιό κτίριο του ΟΤΕ στον Κίσσαβο, ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας προσέφερε φιλοξενία και περίθαλψη στους διασωθέντες, στο Καταφύγιο του στη Σπηλιά. Μετά τον δρόμο που κατασκευάσαμε για την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στην περιοχή, τα έργα ανακαίνισης που χρηματοδοτήσαμε και τα φωτοβολταικά που τοποθετήθηκαν στο Καταφύγιο, εντάξαμε και δημοπρατούμε το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ για την τοποθέτηση και λειτουργία συρόμενου λίφτ. Είναι ένα έργο με βαθύ αναπτυξιακό, αθλητικό και τουριστικό χαρακτήρα. Δίνουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να ασκούνται και να απολαμβάνουν το χιόνι σε μια ακόμη μικρή πίστα στη Θεσσαλία. Δίνουμε μια εναλλακτική δυνατότητα για σκι στα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας και σε άλλους Συλλόγους» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τίμησαν την επική Μάχη της Κλείσοβας, την κορυφαία ηρωική πράξη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων»

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» τίμησαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *