Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Καθαρισμοί ρεμάτων στη Μαγνησία

Συνεχίζονται καθημερινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι καθαρισμοί ρεμάτων στη Μαγνησία

Με καθημερινές παρεμβάσεις, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του έργου «Κατεπείγον καθαρισμός υδρογραφικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Μαγνησίας» συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές της Μαγνησίας, προκειμένου να υλοποιηθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός υδατορεμάτων στον Άγ. Λαυρέντιο, στην Πορταριά, στο Κατηχώρι, στο Σέσκλο και στον χείμαρρο Κραυσίδωνα (στο ύψος του 6ου Γυμνασίου, πάνω από τον Περιφερειακό, στο ύψος των ΚΤΕΛ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πολυτεχνική Σχολή). Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, και τις τεχνικές μας υπηρεσίες έχουμε στην Μαγνησία και τις Σποράδες σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα καθαρισμού ρεμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ. Είμαστε ένα με το περιβάλλον και έχουμε στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Χρησιμοποιώντας τη φύση και τις φυσικές διεργασίες, δίνουμε λύσεις με αποκαταστάσεις πλημμυρικών περιοχών, ενίσχυση των πρανών και επαναφορά του πλάτους των ποταμών και των ρεμάτων στις αρχικές διαστάσεις και δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για ζωές και ανθρώπινα αγαθά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δίκτυο Αλληλεγγύης: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Παρασκευής (23/2)

Διανύουμε την 6η εβδομάδα μαζικών και μαχητικών εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *