Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΚΙΝΑΛ Φθιώτιδας για νέο lockdown: “Ανικανότητα στήριξης του ΕΣΥ…”

Με Δελτίο Τύπου η Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής  αναφέρεται στο δεύτερο lockdown που ανακοίνωσε και θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς, η Ελλάδα εισέρχεται σε  δεύτερο, λίγες ημέρες μετά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή απαιτούνται  ψυχραιμία, ενότητα και πειθαρχία για να νικήσουμε τον κοινό μας εχθρό που είναι ο κορωνοϊός.

Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε στις κυβερνητικές ευθύνες που οδήγησαν στην επιδείνωση της κατάστασης :  Άνευ όρων άνοιγμα συνόρων, περιορισμένα τεστ, ανικανότητα στήριξης του ΕΣΥ, καθυστερημένη ενεργοποίηση πρωτοβάθμιας φροντίδας, συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία, αδιαφορία για γηροκομεία, κλειστές δομές μεταναστών και κοινωνικής φροντίδας. Κι όλα αυτά ενώ οι επιστήμονες τόνιζαν διαρκώς ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα είναι πιο απειλητικό από το πρώτο.

Φυσικά, έχουν ευθύνες και όσοι αρνήθηκαν ή αδιαφόρησαν για τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής προστασίας και αυτοί που τους ανέχθηκαν.

Απαιτούνται  τολμηρές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ και τη γενναία οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των πολύ μικρών και μικρομεσαίων, των αγροτών και των νέων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και ένα ζοφερό εργασιακό μέλλον.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει εγκαίρως σειρά ρεαλιστικών και άμεσα εφαρμόσιμων προτάσεων και θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να μας ακούσει και να αφήσει τα ημίμετρα και την επικοινωνιακή διαχείριση.

Σε αυτή τη μάχη που αφορά ανθρώπινες ζωές, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί, όπως πράξαμε και την Άνοιξη ώστε να ξαναβγούμε  νικητές. Όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, «Μπροστά στην αρρώστια και τον θάνατο δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η κυκλοφορία των οχημάτων για Καρπενήσι διεξάγεται μέσω Σπερχειάδας – Παλαιοβράχας

Λόγω καταπτώσεων στο σημείο που είχε καεί τον Αύγουστο στην περιοχή της Βίτωλης του Δήμου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *