Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΚΚΕ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των αντιφασιστικών και σοβιετικών μνημείων

Ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Στη συζήτηση για την «πολιτιστική ανάκαμψη στην Ευρώπη» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής:

«Η ΕΕ προβάλλει μονόπλευρα τις ευθύνες της Ρωσίας, συρρικνώνοντας τις διαστάσεις ενός τεράστιου προβλήματος καταστροφής πολιτιστικών μνημείων για το οποίο φέρει εξίσου τεράστιες ευθύνες. Χρησιμοποιείτε το ζήτημα με σκοπιμότητα για την πολεμική σας προπαγάνδα.

Εμφανίζετε τις καταστροφές ως συνέπεια του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, ξεκίνησε από τις αντεπαναστατικές ανατροπές τότε που εξυμνούσατε τον Πούτιν, το δικό σας παιδί και τους όμοιούς του.

Καταστροφές αντιφασιστικών και σοβιετικών μνημείων καταγράφονται στη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και σε Πολωνία, Βαλτικές χώρες, Γερμανία, στα Βαλκάνια, ενώ στη Φινλανδία μόλις απομακρύνθηκε το τελευταίο άγαλμα του Λένιν. Οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί συνοδεύονται προκλητικά με αντικατάσταση από ναζιστικά κατασκευάσματα.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ πραγματοποίησε συνάντηση με την UNESCO στο Παρίσι, η οποία όμως περιορίζεται στην παρακολούθηση του διαρκούς εγκλήματος. Αναδεικνύουμε την κατεπείγουσα λήψη μέτρων προστασίας των αντιφασιστικών και σοβιετικών μνημείων, τον τερματισμό των καταδικαστέων ενεργειών σε βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης των λαών από κυβερνήσεις, περιφερειακές-τοπικές αρχές και ναζιστικές συμμορίες. Να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για την καταστροφή των μνημείων και να παύσει κάθε δίωξη σε βάρος όσων τα υπερασπίστηκαν.»

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μπαράζ πληρωμών – Πότε πληρώνονται επιδόματα, Δώρο Χριστουγέννων, συντάξεις

Ξεκινούν από Δευτέρα 5/12/2022  η προπληρωμή για  επιδόματα, παροχές, συντάξεις και στο Δώρο Χριστουγέννων από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *