Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΚΚΕ:Η μετατροπή όλων των δημοσίων νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αν εφαρμοστεί θα την πληρώσουν πολύ ακριβά ασθενείς και υγειονομικοί.

 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του Υπ. Υγείας για τα δημόσια νοσοκομεία

“Οι δηλώσεις του κ. Πλεύρη για μετατροπή όλων των δημοσίων νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, είναι όντως “η φιλοσοφία της ΝΔ”, που αν εφαρμοστεί θα την πληρώσουν πολύ ακριβά ασθενείς και υγειονομικοί.

Η “ευελιξία” που εξασφαλίζει η μορφή των ΝΠΙΔ αντιστοιχεί στην επιτάχυνση της προσαρμογής του “δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων” στους κανόνες της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των εργασιών τους. Οι ασθενείς θα συνεχίσουν να πληρώνουν έμμεσα και άμεσα. Ανοίγει ο δρόμος για νοσήλια και το κράτος θα “ξεφορτωθεί” περισσότερες δαπάνες από τον προϋπολογισμό.

Πρόκειται για έναν δρόμο που έχουν στρώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο επί των ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, αντί για το ΕΣΥ.

Η απόρριψη των σχεδίων της ΝΔ είναι αυτονόητη και απαιτεί ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές και ισχυρό λαϊκό κίνημα, για να τους αντιπαλέψει με καλύτερους όρους”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  Μήνυμα Αρχιεπισκόπου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *