Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κοινή δήλωση των παρατάξεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ” Η τέχνη και η διανόηση είναι συνθήκη ελευθερίας, άρα και δημοκρατίας”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κοιτίδα πολιτισμού και ιστορίας, δεν μπορεί να αδιαφορήσει και να κλείσει τα μάτια της, στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πολιτισμού.

Ο κλάδος των εργαζόμενων στο χώρο, βρίσκεται σε απόγνωση, έχοντας αυτή τη χρονική περίοδο πάνω από 90% ανεργία, ενώ καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το μέλλον. Μετά από μήνες ανεργίας και μέτρων, που κάλυψαν μέρος μόνο των εργαζομένων, οι χώροι όπου εργάζονται έχουν σφραγιστεί ή θα σφραγιστούν σύντομα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εμείς, οι επικεφαλής των παρατάξεων, που υπογράφουμε την κοινή αυτή δήλωση, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση οτι αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί, ο χώρος του Πολιτισμού πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά και με άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση.

Στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τα αιτήματα των εργαζομένων για την επαγγελματική και οικονομική τους επιβίωση.  Το οφείλουμε στους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Το οφείλουμε στην κοινωνία. Οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν είναι αναλώσιμοι. Απαξίωση τους, σημαίνει απαξίωση του ίδιου του Πολιτισμού. Η τέχνη και η διανόηση είναι συνθήκη ελευθερίας, άρα και δημοκρατίας.

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Φάνης Σπανός – Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας

Οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων:

Απόστολος Γκλέτσος – Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση

Δημήτρης Αναγνωστάκης – Στερεά Υπεροχής

Κατερίνα Μπατζελή – Πατρίδα μας η Στερεά

Κωνσταντίνος Μπασδέκης – Λαϊκή Συσπείρωση

Αντώνης Βούλγαρης – Ελεύθερη Στερεά

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 11/12/2023 έως 17/12/2023 στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 11/12/2023 έως 17/12/2023 στους Νομούς  Τρικάλων  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *