Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κοπή Βασιλόπιτας στα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των προγραμματισμένων επισκέψεων στα Κέντρα Υγείας του νομού μας για την κοπή της βασιλόπιτας, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας και τις Δημόσιες Υγειονομικές Υπηρεσίες του Νομού Φθιώτιδας και ο πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Γκούρλιας αφού αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό και συζήτησε τα προβλήματα που μας απασχολούν, ευχαριστεί τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους καθώς και τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους όπως τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας δια του εκπροσώπου του πατέρα Δημητρίου, τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Δ,Η.Ν. κ. Μιχάλη Γιαννάκο, τον βουλευτή κ. Γιάννη Σαρακιώτη και τον υποψήφιο βουλευτή κ. Νίκο Πάπουτσα.

Επίσης ευχαριστεί τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και το διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη (οι οποίοι παρότι δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις λόγο ειλημμένων υποχρεώσεων, όπως μας ενημέρωσαν προσωπικά θα επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν, μόλις καταστεί δυνατό, επίσκεψη και συνάντηση με τους εργαζόμενους) για την έμπρακτη στήριξή τους στα Κέντρα Υγείας του νομού μας.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κυρίου Υπουργού στο αίτημα του σωματείου μας για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας του νομού μας, όπου δια μέσου του διοικητή της 5η Υ.Π.Ε. κ. Σερέτη, έχει ήδη ξεκινήσει η παραλαβή σύγχρονου Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (καρδιογράφοι, κλίβανοι αποστείρωσης, βιοχημικοί αναλυτές κ.ά.) καθώς επίσης ολοκληρώθηκε η προμήθεια στολών εργασίας για το προσωπικό.

Μετά από δεκαετίες αδιαφορίας φαίνεται ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας του νομού μας. Βεβαίως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή και χρειάζεται το ενδιαφέρον και η προσπάθεια όλων των πολιτικών φορέων του τόπου μας για να επιλυθούν τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα των παραμελημένων Κέντρων Υγείας του νομού μας, όπως η ενίσχυσή τους με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, η αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων τους, η ένταξή του προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα κ.ά.

Θα πρέπει να μας γίνει συνείδηση ότι, ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας τον πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας που είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στην πραγματικότητα ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από το Ε.Σ.Υ της χώρας, ενώ η αποδυνάμωση της Π.Φ.Υ δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της δευτεροβάθμιας περίθαλψης που είναι τα νοσοκομεία μας, με τον πολίτη να ζει τις γνωστές τραγελαφικές καταστάσεις όπως είναι η πολύωρη αναμονή για μια απλή εξέταση και τα ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει, (μακριά από πολιτικές και κόμματα, αναγνωρίζοντας την προσφορά και κατακρίνοντας τα λάθη τις παραλείψεις και κυρίως την αδιαφορία) να αγωνίζεται για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων μας και για τη βελτίωση στο μέγιστο δυνατό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη και συνάνθρωπο.
Η υγεία μας αφορά όλους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                       ΚΡΙΚΖΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Λαμία για την 2η αγωνιστική  των playouts

2η αγωνιστική  στα  playouts όπου η Λαμία διεκδικεί την παραμονή της  στην Super League Τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *