Δευτέρα , 15 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ και ΚΟΒ Λάρυμνας-Μαρτίνου: “Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για τα προβλήματα από την χιονόπτωση”

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ

ΚΟΒ ΛΑΡΥΜΝΑΣ – ΜΑΡΤΙΝΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

 

Αυτές τις μέρες ολόκληρη η Φθιώτιδα και ιδιαίτερα η περιοχή της Λοκρίδας δοκιμάζεται από την σφοδρή χιονόπτωση και την ύπαρξη χαμηλών θερμοκρασιών, που η κυβέρνηση της ΝΔ για να κρύψει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τις ανεπάρκειες της, ονομάζει «ακραία καιρικά φαινόμενα». Προβλήματα σοβαρά στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση αλλά και κλείσιμο δρόμων ήταν αυτά που έζησαν οι κάτοικοι της Μαλεσίνας, του Μαρτίνου, της Λάρυμνας και του Οικισμού της Λαρκο οπού ζουν εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους. Έφτασε απόγευμα Τρίτης για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και βράδυ για το νερό. Εργαζόμενοι, γυναίκες και μικρά παιδιά έμειναν για πάνω από μιάμιση μέρα στο σκοτάδι, στο ψύχος και με έλλειψη νερού και μάλιστα όλα αυτά μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

 

Ανείπωτη ταλαιπωρία υπέστησαν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ που δούλευαν βραδινή και πρωινή βάρδια καθώς μη μπορώντας να προσεγγίσουν τα λεωφορεία το εργοστάσιο λόγω κλειστού δρόμου αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο εργοστάσιο για δύο και παραπάνω βάρδιες, οι φωτογραφίες με τους εργάτες να σπρώχνουν το λεωφορείο για να ξεκολλήσει από το χιόνι, αποτελούν χαστούκι στην αλαζονεία που έδειξαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, που το μόνο που κατάφεραν με ευκολία ήταν να κόψουν την Ελλάδα στα δυο κλείνοντας την εθνική οδό. Τα προβλήματα στο εργοστάσιο βέβαια έχουν και συνέχεια, καθώς τη Δευτέρα λίγο πριν το μεσημέρι κατέρρευσε τμήμα της οροφής του χώρου των καμινιών από το βάρος του χιονιού και την χρόνια έλλειψη συντήρησης. Από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ή ακόμα και θάνατος. Το γεγονός φανερώνει ακόμα μια εγκληματική συνέπεια της απαξίωσης του εργοστασίου για την οποία ευθύνονται οι διοικήσεις της ΛΑΡΚΟ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (πριν) και ΝΔ (τώρα).

Το 2021 είναι τραγικό να μένει στο έλεος της κακοκαιρίας μια ολόκληρη περιοχή και μάλιστα βιομηχανική, είναι, τουλάχιστον φαιδρό, να κόβεται η κυκλοφορία για σχεδόν δύο μέρες στην Εθνική Οδό και αυτό να παρουσιάζεται ως πράξη αυτοθυσίας από τη μεριά της κυβέρνησης! Θα έπρεπε να βγουν και να απολογηθούν στο λαό για την ταλαιπωρία εξαιτίας της έλλειψης μέτρων. Αποδεικνύεται ότι για την κυβέρνηση το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το «μένουμε σπίτι».

 

Όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών. Δικαίως διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, οι οικογένειές τους και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής για το φτιάξιμο των δρόμων που συνδέουν τα γύρω χωριά με τη ΛΑΡΚΟ που έχουν καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας που «ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν». Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν βιώσει με όλους τους τρόπους τη διαχρονική απαξίωση του εργοστασίου στο πετσί τους με χτύπημα δικαιωμάτων, μειώσεις αποδοχών, με ατυχήματα και τώρα πιο έντονα και με τον κίνδυνο της απόλυσης. Εδώ και τώρα να μην υποστούν άλλη ταλαιπωρία οι εργαζόμενοι αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής.

 

Ταυτόχρονα μεγάλες είναι οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή της περιοχής και κυρίως στην ελιά, τα σπασμένα κλαριά των δένδρων που αποτελούν πλέον μόνιμη εικόνα, μαρτυρούν την βέβαιη συρρίκνωση της παραγωγής και συνεπώς την βέβαιη συρρίκνωση του εισοδήματος απ’ αυτή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες και εγκληματικές. Η επίκληση για ακόμη μια φορά στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα είναι προκλητική.

Στον 21ο αιώνα με αυτήν την πρόοδο της επιστήμης και τεχνολογίας, την παραγωγικότητα της εργασίας, υπάρχει το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό στη χώρα μας, οι μέθοδοι πρόληψης φαινόμενων, δημιουργίας υποδομών σύγχρονων και ασφαλών, της λήψης σταθερών αλλά και έκτακτων μέτρων προστασίας της υγείας αλλά και συνολικά της ζωής του. Αυτό που τα εμποδίζει δεν είναι τα δήθεν «ακραία καιρικά φαινόμενα» ούτε η κακιά μας η μοίρα αλλά το γεγονός ότι όλα αυτά μπαίνουν στο ζύγι κόστους – οφέλους, ότι οι λαϊκές ανάγκες συνθλίβονται στις μυλόπετρες των κερδών των λίγων.

 

Οι εργάτες και ολόκληρος ο λαός της περιοχής έχει κάθε συμφέρον να απαιτήσει

  • Να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές στο εργοστάσιο, να επιστρέψουν γρήγορα οι εργαζόμενοι στην εργασία τους στο εργοστάσιο παίρνοντας παράλληλα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους και συντήρησης του εργοστασίου.
  • Να παραμείνει ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο. Να δημιουργηθεί σύγχρονη και ασφαλής οδοποιία που να συνδέει τα χωριά με το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.
  • Να καθαριστούν όλοι οι δρόμοι από τα χιόνια και τον πάγο ώστε να εξασφαλιστεί ασφαλής μετακίνηση εργαζομένων και κατοίκων σε Λάρυμνα, Μαλεσίνα, Μαρτίνο, Ακραίφνιο, Κόκκινο.
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση προς τον Υγειονομικό Σταθμό Λάρυμνας, το Κ.Υ.

Αταλάντης, το Νοσοκομείο Λαμίας, η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η ασφαλής

διακομιδή ασθενών. Να εξασφαλιστεί με κρατική ευθύνη η μετακίνηση στα εμβολιαστικά

κέντρα.

  • Να παρθούν μέτρα ώστε να μην δημιουργηθούν νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.
  • Κλιμάκια του ΕΛΓΑ να πιστοποιήσουν τη σοβαρότατη ζημιά στην αγροτική παραγωγή και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100%
  • Να δοθούν αποζημιώσεις για τις οικιακές συσκευές που καταστράφηκαν από τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος, καθώς και να αποζημιωθεί οποιαδήποτε καταστροφή έγινε λόγω χιονιού, σε κατοικίες, αποθήκες κλπ εγκαταστάσεις.

 

 

ΛΑΡΥΜΝΑ, 17/2/2021

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στυλίδα: Μουσική εκδήλωση “Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα – Μικρά Ασία – Βυζαντινός Εσπερινός”

Μουσική εκδήλωση “Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα – Μικρά Ασία – Βυζαντινός Εσπερινός” στη Στυλίδα τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *