Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξεκινούν εργασίες στα ακίνητα των παλιών Σφαγείων, Ευπαλίου, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός 9 μηνών

Διπλή παρέμβαση στο Ευπάλιο του Δήμου Δωρίδος υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να επισκευάσει και να αναμορφώσει το κτιριακό συγκρότημα των παλιών Σφαγείων. Παράλληλα και σε συνεργασία με τον Δήμο Δωρίδος, ανοίγει ο δρόμος για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Τ.Κ. ΕΥΠΑΛΙΟΥ Δ.Ε. ΕΥΠΑΛΙΟΥ» και με προϋπολογισμό ύψους 150.000 €.

Κατόπιν αυτού, ξεκινούν εργασίες στα ακίνητα των παλιών Σφαγείων, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός 9 μηνών. Μετά την επισκευή τους, τα κτίρια θα στεγάσουν τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φωκίδας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Δωρίδος μεταβίβασε άνευ ανταλλάγματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τα συγκεκριμένα ακίνητα. Αντίστοιχα, η Περιφέρεια προχώρησε στην παραχώρηση -διάρκειας 25 ετών και χωρίς αντάλλαγμα- του κτιρίου, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες στέγασης του Α.Τ. Ευπαλίου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Καταφέραμε τον Νοέμβριο του 2020 να ρίξουμε στεγανά και να απελευθερωθούμε από γραφειοκρατικές και άλλες αγκυλώσεις. Προχωρήσαμε σε ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Δωρίδος, ώστε να φανούμε χρήσιμοι στους κατοίκους της Τ.Κ. Ευπαλίου.

»Μετά την ωρίμανση και τη δημοπράτηση του έργου, υπογράψαμε πλέον τη σύμβαση κατασκευής και ξεκινούν οι εργασίες αναμόρφωσης των παλιών Σφαγείων. Παρεμβαίνουμε, για να αναδείξουμε το κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται δίπλα στο δημοτικό κατάστημα. Παράλληλα, θα απελευθερωθεί το ακίνητο, όπου θα στεγαστεί το Α.Τ. Ευπαλίου. Πετυχαίνουμε διπλό καλό αποτέλεσμα, βαδίζοντας σταθερά χέρι – χέρι με τον Α΄βαθμό αυτοδιοίκησης».

Ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης τόνισε: «Ένα πολύ σημαντικό έργο ξεκινά! Μετά από πολλές προσπάθειες, χρονοβόρες διαδικασίες, αλλά και εξαιρετική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ένα έργο, που μελετήθηκε από τον Δήμο Δωρίδος και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Με την ολοκλήρωσή του θα έχουμε ένα σύγχρονο κτίριο στις υπηρεσίες του πρωτογενούς τομέα, με τη στέγαση των γεωτεχνικών υπηρεσιών. Στο χώρο των παλαιών σφαγείων Ευπαλίου, εύκολα προσβάσιμο και κοντά σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου μας.

»Επιπλέον, θα λύσουμε και ένα ζήτημα ετών, για το οποίο προσπαθήσαμε πολύ και τελικά τα καταφέραμε. Το στεγαστικό του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου και την παραμονή του στην περιοχή του Ευπαλίου. Γιατί τα θετικά αποτελέσματα έρχονται μετά από αμφίδρομες συνέργειες και ενέργειες στοχευμένες στις καθημερινές απαιτήσεις και ανάγκες προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Τα θετικά αυτά αποτελέσματα δηλώνουν ξεκάθαρα την άψογη συνεργασία μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εμβολιασμός παιδιών Ρομά το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, θα πραγματοποιηθεί Παιδιατρική Κλινική Εξέταση-Εμβολιασμός παιδιών Ρομά το Σάββατο, 3 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *