Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξεκινούν καθαρισμοί ρεμάτων στη Βοιωτία

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ξεκινά τον καθαρισμό των ρεμάτων στην Βοιωτία – Προϋπολογισμός έργου πάνω από 685.000€

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2021 – 2022», αρχικού προϋπολογισμού 685.148,65 €.
Σκοπός του έργου είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων πλημμυρικών φαινομένων, μέσω του καθαρισμού της κοίτης και της ενίσχυσης των πρανών σε ρέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Αντικείμενο του έργου είναι μεταξύ άλλων:
 Η κατασκευή μικρού κιβωτοειδούς τεχνικού στο ρέμα που διέρχεται από τον οικισμό «Λιβαδόστρα» Βοιωτίας, προς διευκόλυνση της εκβολής του ρέματος στη θάλασσα. Το υφιστάμενο τεχνικό δεν έχει επαρκή διατομή με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολύ συχνά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

 Η κατασκευή τοίχων από συρματοκιβώτια (serazaneti) στα εξής ρέματα: «Μπογδαναίος» στην περιοχή Ανθοχωρίου, «Μεραναίος» στην περιοχή Αγίου Βλασίου, «Πόντζα» στην περιοχή Αγίου Γεωργίου, όπως και σε ρέμα πλησίον του σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» στην περιοχή της Θήβας.

 Ο καθαρισμός της κοίτης από φυτά (δένδρα, θάμνοι, καλαμιές κλπ), μπάζα, απορρίματα και φερτά υλικά ως εξής:
o Στον ποταμό «Έρκυνα» στην περιοχή της Λιβαδειάς, όπως και στον ποταμό Ασωπό στην περιοχή της Δαφνούλας.
o Στα ρέματα «Μπογδαναίος» στην περιοχή Ανθοχωρίου, Νεοχωρακίου, «Περμισσός» στην περιοχή Ελλοπίας – Ξηρονομής – Δομβραίνας και στα ρέματα του Συνοικισμού στην περιοχή της Λιβαδειάς, στην περιοχή Νεκροταφείου Λιβαδειάς, στην περιοχή «Τζιμέϊκα» Λιβαδειάς, στην περιοχή «Καταβόθρα» Στειρίου, στην περιοχή της Αντίκυρας, στην περιοχή «Σφαγεία» Αράχωβας, στην περιοχή Βαγίων και στον οικισμό «Λιβαδόστρα».

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε:

«Καταγράφουμε προβλήματα, εντοπίζουμε ανάγκες σε συνεργασία με τους Δήμους και παρεμβαίνουμε για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Για το σκοπό αυτό, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 685.000 ευρώ, υπογράψαμε σύμβαση κατασκευής του έργου και την επόμενη περίοδο ξεκινούν εργασίες για την κατασκευή σαρζανέτ και τον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές της Λιβαδειάς, της Θήβας, της Αράχωβας και όπου αλλού υποδείξουν οι τεχνικές μας υπηρεσίες».

*φωτογραφία αρχείου

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αγροτικό εξετράπη της πορείας του και ανετράπη [εικ.]

Τροχαίο ατύχημα με αγροτικό αυτοκίνητο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 29/1/2023. Το αγροτικό κάτω από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *