Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού: “Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας όλων μας”

Ψήφισμα από την Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού για τους αγρότες.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΟΜΟΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ακόμα μια φορά οι αγροτοκτηνοτρόφοι σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στο Νομό και στο Δήμο μας βγήκαν στους δρόμους. Κατέβηκαν στον αγώνα διεκδικώντας λύσεις για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν.

Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, η μαζικοποίηση και η ενίσχυση των μπλόκων, το δυνάμωμα της εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης και η κοινή δράση των βιοπαλαιστών αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν να δώσουν δυναμική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Διαμορφώθηκε, ήδη, το πλαίσιο αιτημάτων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του, στην Πανελλαδική Σύσκεψη, που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στη Νίκαια Λάρισας, στις 19 Δεκέμβρη.

Σε αυτήν τη φάση, μεταξύ των άμεσων διεκδικήσεων, που θα τους εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την παραγωγή και να μπορούν να ζουν από τον μόχθο τους, βρίσκονται τα εξής αιτήματα :

• Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
• Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δομοκού, εκτιμώντας τον κοινωνικό ρόλο της μικρομεσαίας αγροτιάς και θεωρώντας τα αιτήματά της δίκαια και ρεαλιστικά, να εκφράσει ομόφωνα την ολόπλευρη συμπαράστασή του.
Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας όλων μας.

Δομοκός 15.02.2022

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έλεγχοι – rapid tests για κορονοϊό σε Αταλάντη και Λάρυμνα

Διενέργεια rapid tests στο Δήμο Λοκρών σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας σε Λάρυμνα ναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *