Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

 Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων: “Πάρτε πίσω τις απολύσεις – 15 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λαμίας, πετιούνται στον δρόμο”

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΜΙΕΩΝ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, 15 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λαμίας, πετιούνται στον δρόμο προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη του νέου επιχειρηματία-εργολάβου στο τμήμα σίτισης.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου εργάζονταν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έως και 15 χρόνια, μεταφερόμενοι από εργολάβο σε εργολάβο και κάτω από εργασιακές συνθήκες σύγχρονου δουλεμπορίου. Θύματα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας και βασικών λειτουργιών των Δομών Υγείας, που εφάρμοσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η απόλυσή τους, εκτός από ζήτημα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αποτελεί βλαπτική εξέλιξη για την ίδια τη λειτουργία ενός καθοριστικού και κρίσιμου τμήματος του Νοσοκομείου. Ευθύνες για τη συγκεκριμένη εξέλιξη φέρει και η διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας που δεν μερίμνησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας συζήτησης να διασφαλίσει την παραμονή των εργαζομένων και στο νέο ανάδοχο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων απαιτούμε την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, την κατάργηση των εργολαβιών στο Νοσοκομείο Λαμίας και την ενσωμάτωση των εργαζομένων στο μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Εκφράζουμε επίσης στήριξη στις κινητοποιήσεις των Σωματείων για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

 

ΛΑΜΙΑ     10 11 2020

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κλειστά τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί στο Δήμο Δομοκού, Πέμπτη και Παρασκευή

  Η ανακοίνωση από τον Δήμο Δομοκού “Με την αριθμ πρωτ.: 25106/27-09-2023 απόφαση του Δημάρχου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *