Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών: Αύξηση των κρουσμάτων – Τι προτείνεται για την διαχείριση της πανδημίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας μετά από αίτημα της Δημ. Αρχής την Παρασκευή 26/02/2021 αποφασίστηκαν μέτρα αυξημένου κινδύνου για τον Δήμο Λοκρών, και την επομένη πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την Δ.Ε. Μαλεσίνας.

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων στον Δήμο μας είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζεται, από την έναρξη της πανδημίας, αφού κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την προστασία της υγείας του λαού. Η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι για την κυβέρνηση «πεταμένα λεφτά», την ίδια στιγμή που δίνονται δις σε μεγαλοεπιχειρηματίες, καναλάρχες και εφοπλιστές.

Η Δημ. Αρχή κινείται στην ίδια λογική με την κυβέρνηση, έτσι μετά την έξαρση των κρουσμάτων με «αίσθημα ευθύνης» ζητά από τους δημότες να επιδείξουν ατομική ευθύνη και «φιλότιμο» και φυσικά υπομονή και κατανόηση από τους επαγγελματίες της περιοχής. Αναμασά την καραμέλα της κυβέρνησης στην επίκληση της ατομικής ευθύνης (η οποία βεβαίως και υπάρχει),και καταδεικνύει ότι στα δύσκολα της πανδημίας η μόνη λύση είναι η χρήση μάσκας και το «μένουμε σπίτι».

Στο Δημ. Συμβούλιο του Ιανουαρίου όταν ως Λαϊκη Συσπείρωση επισημάναμε την αύξηση των κρουσμάτων, και την λήψη προληπτικών μέτρων, όπως διενέργεια δωρεάν rapidtests,τακτικές απολυμάνσεις σε σχολεία, δημόσιους χώρους, έλεγχο της τήρησης των μέτρων σε μεγάλους χώρους δουλειάς (βιομηχανίες, σουπερμάρκετ) αποσυμφόρηση του σχολικού δρομολογίου από Μαρτίνο, Μαλεσίνα, Τραγάνα μας έγινε υπόδειξη να μην σπέρνουμε τον πανικό στους πολίτες, και τεθεί σε καθεστώς λοκντάουν ο Δήμος Λοκρών.

Επίσης η καθυστερημένη αναγγελία έναρξης από καιρό των εμβολιασμών στο Κ.Υ. Αταλάντης δεν χωρά πανηγυρισμούς, όταν ηλικιωμένοι συνδημότες μας αναγκάζονται μέχρι σήμερα να μετακινούνται χιλιόμετρα για να εμβολιασθούν .Επισημαίνουμε δε ότι ο μέχρι στιγμής τρόπος με τον οποίο τα νοσοκομεία και Κ.Υ. χωρίς ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα είναι εγκληματικός, αφού γίνεται σε βάρος των λοιπών υπηρεσιών, ενώ δεν υπάρχει πρακτικό σχέδιο για τον εμβολιασμό συμπολιτών μας που αδυνατούν να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα(κατάκοιτοι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα κλπ).
Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε διάφορες προτάσεις στην Δημοτική Αρχή, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά πριν είναι αργά, είναι καιρός η Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να πάρει πρωτοβουλίες, να διεκδικήσει , να απαιτήσει από την κυβέρνηση να παρθούν μέτρα με βάση τις διεκδικήσεις του λαού της Λοκρίδας, των σωματείων και φορέων του Δήμου. Δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση έτσι, αν δεν υπάρξει ένα συνολικό πλαίσιο μέτρων που θα βάζει στο επίκεντρο την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του

Προτείνουμε
1)Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε κάθε χωριό, και στους χώρους δουλειάς.
2) Να υπάρχει έλεγχος στους χώρους εργασίας αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τους εργοδότες.
3) Να υπάρξει εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος (απομόνωση κλπ.) σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθών κ.λπ.) των εργαζόμενων που νοσούν ή μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα. Να δοθεί άδεια ειδικού σκοπού, χωρίς μισθολογικές επιπτώσεις, σε όλους τους γονείς που είναι αναγκασμένοι να μείνουν σπίτι γιατί έκλεισαν τα σχολεία.
4)Να υπάρξει μέριμνα για να ενισχυθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
5)Κάλυψη όλων των κενών στο ΚΥ Αταλάντης Να εξασφαλιστεί η στελέχωση του ΚΥ με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για να καλύψει τις ανάγκες του εμβολισμού στον Δήμο Λοκρών.
6) Να ενισχυθούν τα σχολεία του Δήμου με προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και πρόγραμμα τακτικών απολυμάνσεων.
7) Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία σε δασκάλους και μαθητές. 15 μαθητές ανά τμήμα
8)Έγκυρη και αναλυτική ενημέρωση από τον Δήμο για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή, και τα αποτελέσματα των τεστγια κάθε πόλη και χωριό του Δήμου Λοκρών.
Καλούμε την Δημ. Αρχή να μην μείνει παρατηρητής των εξελίξεων, και να πιέσει την κυβέρνηση για ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των συνδημοτών μας. Τέλος καλούμε το Λοκρικό λαό να αντιπαλέψει όλους εκείνους που θεωρούν κόστος την υγεία του, και να βάλει οριστικό λοκντάουν στην πολιτική τους.

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ
Θωμάς Καρατράντος –Χρίστος Λυγδής

 

l.s.lokron@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΚΔΑΠ Δήμου Λαμιέων: Φεστιβάλ εκδηλώσεων, «Η ευτυχία των Χριστουγέννων!»

Δείτε το πρόγραμμα των όμορφων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά! Ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *