Δευτέρα , 25 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Έκθεση Ομαδικής Ζωγραφικής στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙΠΕΔΟ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΠΕΔΟ ένας διαδραστικός χώρος πολιτισμού στη Λαμία, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά ερασιτέχνες δημιουργοί, δίνοντας έτσι το βήμα στη πρωτογενή καλλιτεχνική μορφή σε μια γιορτή της τέχνης.

Δεκατέσσερις εικαστικοί παρουσιάζουν το έργο τους σε μια ομαδική έκθεση, σκοπός της οποίας είναι η επικοινωνία, η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, των ίδιων των καλλιτεχνών αλλά και η παρουσίαση της εργασίας τους στο φιλότεχνο κοινό της πόλης καθώς κάποιοι εκθέτουν για πρώτη φορά.

Κάποιοι με περισσότερα, κάποιοι με λιγότερα μαθήματα, άλλοι εντελώς αυτοδίδακτοι επιχειρούν τη μετάδοση του συναισθηματικού τους κόσμου πάνω στην επιφάνεια του καμβά. Με κυρίαρχο υλικό τα ακρυλικά χρώματα και τα λάδια αλλά χωρίς να απουσιάζουν οι νερομπογιές και τα χρωματιστά μολύβια, μέσα από μια ποικιλομορφία τεχνικών, αναζητούν την έκφραση μέσα από τη τέχνη της
ζωγραφικής, με κοινό παρονομαστή πρωτίστως τη διασκέδαση την οποία προσφέρει
η δημιουργία.

Οι ζωγραφικές αναπαραστάσεις κινούνται κατά κύριο λόγο σε μια νατουραλιστική απόδοση των επιλεγμένων θεματικών, στις οποίες διακρίνεται η επίμονη προσπάθεια και μελέτη αλλά ακόμα περισσότερο, η αγάπη για αυτό που κάνουν.

Το σπουδαίο, θα έλεγε κανείς, αυτής της έκθεσης είναι ότι τα έργα τα οποία συμμετέχουν είναι πρωτότυπες δημιουργίες, όπου η κάθε μια αποκαλύπτει τις νότες μιας προσωπικής, καθαρά υποκειμενικής μελωδίας, η οποία συναντά την πληρότητα της σε αυτή την πρώτη παρουσίαση προς το κοινό, κάτι το οποίο απαιτεί αρκετό θάρρος από μόνο του.

Έτσι ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύει μια πληθώρα, συμβολισμών και υποκειμενικών νοημάτων. Να ανακαλύψει την αναζήτηση μιας προσωπικής γραφής, σχεδόν κατά τη γέννηση της και να παρασυρθεί από τον αυθορμητισμό που αυτή ενέχει, αποκαλύπτοντας μια πηγαία άρα και αληθινή αγάπη για την τέχνη της ζωγραφικής.

Μπουραζάνης Κωνσταντίνος
Ιστορικός Τέχνης

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

JANET DE GOED
ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΡΑΝΙΑ ΡΕΒΕΚΚΑ
ΖΑΒΒΟΥ ΓΙΟΥΛΗ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑ
ΚΟΥΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΜΙΜΙΚΑ ΜΠΟΥΡΑ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΠΡΕΝΓΚΑ – ΠΙΣΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΑΒΒΑΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΣΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΠΕΔΟ
Διάρκεια έκθεσης : 31/05 – 07/06/2023
Ωράριο Λειτουργίας : Καθημερινά 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τεμπέλης Δράκος και η υπόλοιπη παρέα θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας!

Έπειτα από 5 δίσκους, 250 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube και την τεράστια απoδοχή στην Ελλάδα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *