Κυριακή , 25 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από πλημμύρες στο Κόμμα

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 26 πληγέντων οικογενειών κατατέθηκαν τα χρήματα που έχουν σχέση με την έκτακτη επιχορήγηση για τους πληγέντες από την κακοκαιρία του περασμένου Δεκέμβρη και αφορούν την Κοινότητα Κόμμα του Δήμου Λαμιέων .

Να σημειώσουμε ότι στις 14 Ιανουαρίου 2022 συγκεντρώθηκαν από το Δήμο και τα τελευταία στοιχεία από τους δικαιούχους και υπεβλήθησαν την ίδια μέρα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τις σχετικές πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανέλαβε και έφερε σε πέρας ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και στις 4 Φεβρουαρίου 2022 υπεγράφη η σχετική Κοινή Υπουργική απόφαση του ιδίου και του Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και ο Δήμος επιχορηγήθηκε εκτάκτως με το ποσό των 74.136 ευρώ, για τη χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάστασης οικοσκευής στους 26 πληγέντες συμπολίτες μας.

Το ποσό αυτό κατατέθηκε σε λογαριασμό του Δήμου, ενεγράφη στον προϋπολογισμό του και μετά την έγκριση του από το Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαρτίου και την ολοκλήρωση όλων των λοιπών γραφειοκρατικών διαδικασιών τα συγκεκριμένα χρήματα κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των 26 δικαιούχων την 11η Μαρτίου 2022.

Με τον τρόπο αυτό οι οικογένειες που επλήγησαν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες έκτακτες ανάγκες να προχωρήσουν σε μικρές επισκευαστικές εργασίες και να αντικαταστήσουν τις οικοσκευές τους που κατεστράφησαν κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαμιέων με την ίδια επιμέλεια και ταχύτητα προσπαθεί να συγκεντρώσει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία μαζί με τις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να μην υπάρξει ούτε μέρα καθυστέρηση για χρήματα που έχουν σχέση με την αποκατάσταση των ζημιών και την θεραπεία των πληγών που δημιούργησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: 5η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής

  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Για την 5η Συνεδρίαση της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *