Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Με επιτυχία η ημερίδα για τον αγροδιατροφικό τομέα στην LAMIA EXPO 2022

Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η ημερίδα που παρουσιάστηκε στην LAMIA EXPO και αφορούσε τον Αγροδιατροφικού τομέα

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές του Αγροδιατροφικού τομέα, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής κ. Κ. Αποστολόπουλος, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου στο Α΄ κτίριο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της LAMIAEXPO.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας μέσω του Προέδρου του κ. Αθ. Κυρίτση, συντόνισε την Δ΄ Ενότητα με θέμα: «Αγροτικά Προϊόντα/Προώθηση – Εξαγωγές – Χρηματοδότηση».Οι καλεσμένοι εισηγητές ανέλυσαν τις δυνατότητες του αγροδιατροφικού τομέα και εστίασαν στη δημιουργία μιας δυναμικής & εξαγώγιμης εικόνας του τόπου μας, διαφοροποιημένη και στοχευμένη στα ιδιαίτερά μας στοιχεία. Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και η συσπείρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων, προωθώντας την παραγωγή προϊόντων με ποιότητα και Στερεοελλαδίτικη ταυτότητα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν:

Η κα Λαζαρίδου ‘Εφη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά,

Ο κος Ρέτσας Ιωάννης Δ/ντης του οργανισμού Enterprise Greece,

Ο κος Βολουδάκης Δημήτρης, Διευθυντής Προγραμμάτων Κατάρτισης του οργανισμού Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά ο οποίος μίλησε για τις δράσεις του οργανισμού καθώς και για το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξαγωγών Agrifood exports 360ο στο οποίο ως Επιμελητήριο Φθιώτιδας παρείχαμε 4 υποτροφίες σε επιχειρήσεις μέλη μας ώστε να το παρακολουθήσουν δωρεάν και να λάβουν την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Ο κος Καραδήμος Χρήστος, Διευθυντής του Συνεταιρισμού Στυλίδας παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις του συνεταιρισμού ως προς τις εξαγωγικές του δραστηριότητες.

Ο κος Μίχος Δημήτρης, Επικεφαλής Επιθεωρητής ISO, της εταιρείας Letrina SA ο οποίος αναφέρθηκε στις πιστοποιήσεις των αγροτικών προϊόντων.

Ο κος Ζαβάκος Νίκος, Διευθυντής Εξαγωγών της Nutria Α.Ε. μιας δυναμικής εξαγωγικής εταιρείας της περιοχής μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των υποτρόφων του προγράμματος Agrifood exports 360ο μεταφέροντας στο κοινό τις εμπειρίες που απέκτησαν από την παρακολούθηση του.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

27 θέματα για το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Στυλίδας

Δείτε τα 27 θέματα Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *