Πέμπτη , 7 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Πεζοπορική και ιστορική διαδρομή στην Αλαμάνα και τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια)

Στο πλαίσιο των ιστορικών περιπάτων και των 200 συν 1 χρόνων από την επανάσταση του 1821, αλλά και της μάχης της Αλαμάνας στις 23 Απριλίου 1821, το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» και ο Δήμος Λαμιέων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Φθιώτιδας, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, η Τοπική Κοινότητα Δαμάστας και το Πνευματικό Κέντρο Δαμάστας συνδιοργανώνουν πεζοπορική και ιστορική διαδρομή στην Αλαμάνα και τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια).

Ο περίπατος σε επιμέλεια της Δρ. Ιστορίας Βασιλικής Λάζου, διδάσκουσας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στις 6-8 το απόγευμα

Αφετηρία μας θα είναι τα Ιαματικά Λουτρά Δαμάστας (Ψωρονέρια) με κατεύθυνση το μνημείο του Αθανασίου Διάκου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε με κυκλική διαδρομή στο χώρο των Ιαματικών Λουτρών όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους. Ξεναγοί μας η ιστορικός Δρ. Βασιλική Λάζου, η Σοφία Βακιρτζηδέλη, βιβλιοθηκονόμος, προϊσταμένη ΓΑΚ Φθιώτιδας και ο Πάνος Σωτηρίου, ιστορικός.

Ο ιστορικός περίπατος αναδεικνύει τη μάχη της Αλαμάνας και το ιστορικό τρίγωνο «Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος», κομβικό σημείο διαχρονικής συνάντησης των αγώνων των Ελλήνων. Παράλληλα μέσα από το μεγαλείο του Αθανασίου Διάκου, πρότυπο της τιμής, της αξιοπρέπειας και της άρνησης οποιουδήποτε συμβιβασμού, προβάλλεται ο διαρκής αγώνας για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Rapid tests για κορονοϊό στη Στυλίδα, 8/12/2023

  Ενημερωθείτε για τους νέους ελέγχους για κορονοϊό στη Στυλίδα. Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *