Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Σε επιφυλακή για τις φωτιές υπηρεσίες και εθελοντές

Σε επιφυλακή και η Λαμία για τις φωτιές σε “επικίνδυνα” σημεία

Τα τελευταία 24ωρα στον Δήμο Λαμιέων υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στο πλαίσιο της επιφυλακής για τις πυρκαγιες.

Από τις βραδινές ώρες της περασμένης Παρασκευής στις επάλξεις βρίσκονται τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων όπου σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες (Έφεδροι Καταδρομείς, Όμιλος Φίλων του Δάσους κ.α) και πολίτες ενεργούν συνεχώς με περίπολα προκειμένου να ελέγξουν σημεία τα οποία θεωρούνται “ύποπτα” για πυρκαγιά. Επίσης η πολιτική Προστασία έχει έτοιμα τρακτέρ με βυτία προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα εφόσον χρειαστεί.

Επίσης  στις επάλξεις βρίσκεται και η Εθελοντική ομάδα του Δήμου Λαμιέων με επικεφαλής τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο νέας γενιάς και εθελοντισμού Δημήτρη Τζουφλα. Η εθελοντική ομάδα του Δήμου έχει επιφορτιστεί με την περιφρούρηση των αλσυλιων πέριξ της Λαμίας (Άγιος Λουκας, Ισιαδακι, Προφήτης Ηλίας, Λόφος Μιχαήλ και Γαβριήλ)

Συν τις άλλοις ο δήμος Λαμιέων με επικεφαλής τον δήμαρχο Θύμιο Καραϊσκο συνδράμει όπου χρειαστεί στις πυρόπληκτες περιοχές με είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό.

Ταυτόχρονα στις επάλξεις βρίσκεται και ο στρατός ο οποίος κάνει περιπολίες κοντά στο Περιαστικό Άλσος σε Άγιο Λουκά και Ισιαδάκι δεδομένου ότι το στρατόπεδο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση!

Συνεχείς περιπολίες και από τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Λαμιέων
Όλο το 24 ωρο γίνονται συνεχείς περιπολίες στον Άγιο Λούκα, στο Ισιαδακι, στον Προφητη Ηλία αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα σημεία του Δήμου μας…

Στον Προφήτη Ηλία,στο Ισιαδακι αλλά και στο Κάστρο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, θα υπάρχει μόνιμα μηχάνημα με δεξαμενή νερού ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση όταν και εφόσον χρειαστεί..

Υδροφορες, μηχανήματα έργου και όλο το έμψυχο προσωπικό βρίσκεται σε μόνιμη βάση επί 24ωρου βάσεως σε επιφυλακή..

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πευκακίων

Με την κανονική άδεια και πατρική ευλογία του Ποιμενάρχου και Πνευματικού Πατέρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *