Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο 4ο Γυμνάσιο από διασώστες του ΕΚΑΒ

Κλιμάκιο από διασώστες του  ΕΚΑΒ του Νοσοκομείου Λαμίας παρουσίασαν πρώτες βοήθειες σε μαθητές

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Εκπαίδευση πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και Έλεγχο Μεγάλων Αιμορραγιών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Απριλίου σε μαθητές της Γ’ Τάξης του 4ου Γυμνασίου Λαμίας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου.

Το Κλιμάκιο Διασωστών ΕΚΑΒ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, πρόβαλε βίντεο για τη διάγνωση των συμπτωμάτων του θύματος-ασθενή που χρήζει βοήθειας και στη συνέχεια τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών σε αυτό.

Από την πλευρά των μαθητών υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον στο θεωρητικό κομμάτι, όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσήλωση έδειξαν όταν κλήθηκαν για την Πρακτική Εξάσκηση σε προσομοιωτές (κούκλες) υπό την καθοδήγηση των Διασωστών.

Το Σεμινάριο διοργάνωσαν ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Λαμίας, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο «Επείγουσα Διασωστική Ομάδα-Δράσεις Ζωής» και στο τέλος του Σεμιναρίου πιστοποιήθηκαν όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος.

Να σημειωθεί πως το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση για 2 χρόνια.

Τέλος αξίζει να τονιστεί πως κατόπιν ενεργειών του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων του Γυμνασίου, το 4ο Γυμνάσιο διαθέτει Απινιδωτή πέραν του άλλου ιατρικού εξοπλισμού για πρώτες βοήθειες.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αταλάντη: Διακοπή ρεύματος για 8 ώρες

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο Δήμο Λοκρών Η Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας του ΔΕΔΔΗΕ και συγκεκριμένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *