Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Λαμία στο Κέντρο”: Συνάντηση για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Σε πολύ καλό κλίμα ήταν η σημερινή συνάντηση για τη θεσμική θωράκιση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (1940-1944) το οποίο, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μεταφερθεί στη Πλ.Λαού, πίσω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, στο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους και ανακαινίζεται με τη συνδρομή του Πράσινου Ταμείου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, ο επικεφαλής της παράταξης “Λαμία στο Κέντρο” Παναγιώτης Στασινός και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ το σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό του Δρ Βασιλική Λάζου και την Γενική Γραμματέα Σοφία Βακιρτζιδέλη.

Συζητήθηκαν αναλυτικά οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα για την καταγραφή και τεκμηρίωση του μουσειακού υλικού, το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο, ενώ τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Κανονισμού Λειτουργίας και της Μουσειολογικής Μελέτης.

Τέλος, αναφέρθηκαν στο σύμφωνο συνεργασίας με το σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» που αναμένεται να υπογραφεί ώστε το Μουσείο να αποτελέσει το ορόσημο για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και ένα πραγματικό κόσμημα στο κέντρο της Λαμίας.

Για τον συνδυασμό Λαμία στο Κέντρο

Παναγιώτης Στασινός

*Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μητρόπολη Φθιώτιδας: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου σε Σπερχειάδα και Καλαμάκι

Σε Καλαμάκι και Σπερχειάδα χοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *