ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα με νεκρό εργαζόμενο στην Λαμία
“Το νέο εργοδοτικό έγκλημα με ένα νεκρό οικοδόμο εν ώρα εργασίας στο εργοτάξιο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας αποτυπώνει τον ακήρυχτο πόλεμο της εργοδοσίας, κυβέρνησης και κράτους προς την εργατική τάξη. Επιβεβαιώνει την ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε παγίδες θανάτου όπου η ζωή, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους.
Σε άλλο ένα «εμβληματικό» έργο, που «ανθίζει» η ανάπτυξη, από πίσω κρύβει ότι χτίζεται πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζομένων και το αίμα τους. Καταδεικνύει τις ευθύνες της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής, της Κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – P&C Development S.A. για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, που κοστολογούνται από τους ομίλους και μπαίνουν στην μέγκενη του κέρδους, την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών εξαιτίας της υποστελέχωσης και της απαξίωσης με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Κράτους που θέτουν σε προτεραιότητα τα συμφέροντα των λίγων. Γι αυτό η κυβέρνηση αρνείται να κηρύξει υποχρεωτική για όλους την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας της Ομοσπονδίας των Οικοδόμων που θα εξασφάλιζε συνθήκες εργασίας και δικαιώματα για τους οικοδόμους.
Τα εργοδοτικά εγκλήματα, με νεκρούς και σακατεμένους από τον Ασπρόπυργο ως την Κόρινθο, και από εργοτάξιο στο γήπεδο του Βοτανικού ως το εργοτάξιο της ΠΕΛ καταδεικνύουν ένα σάπιο σύστημα, μια καπιταλιστική ανάπτυξη και μια πολιτική που θυσιάζει τις ζωές και τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Αυτό το σύστημα πρέπει να τσακιστεί με την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και το ΚΚΕ σε αυτήν την υπόθεση καταθέτει όλες του τις δυνάμεις.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου οικοδόμου.”
Τ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Fonografos.net Ειδησεογραφικό portal Φθιώτιδας και Κεντρικής Ελλάδας




