Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λάρισα: Έργο για την περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών με ηχοπετάσματα

Προχωρά το πρωτοποριακό έργο των ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών στην πόλη της Λάρισας

Αναδείχθηκε η κατασκευάστρια εταιρεία για την περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται μέσα από την πόλη της Λάρισας με την τοποθέτηση 9,5 χλμ ηχοπετασμάτων, όπως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικό Μέλος Θανάση Κοτταρά και τον Διευθυντή, αρμόδιο για έργα ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Μουρουδέλη.

Το πρωτοποριακό, μοναδικό έργο στη χώρα που σχεδιάστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, προτάθηκε και χρηματοδοτήθηκε με 6 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες στις συνοικίες που γειτνιάζουν με τις σιδηροδρομικές γραμμές, οδηγεί σε δραστική μείωση το θορύβου από τη λειτουργία των συρμών, αλλάζει την αρχιτεκτονική του τοπίου και αναβαθμίζει το περιβάλλον. Η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με «πράσινα» ηχοπετάσματα στο σύνολο της σιδηροδρομικής γραμμής, εντός του αστικού ιστού.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Επιπλέον όπως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο ΟΣΕ προωθεί για χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CEF:

-τη μελέτη για την αναβάθμιση του Κεντρικού Κτιρίου και του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Λάρισα

– τις πλήρεις μελέτες – σε συνέχεια των τεσσάρων προκαταρκτικών που υπάρχουν- για υπόγειες διαβάσεις στην οδό Αγιάς, στην οδό Βόλου, στην οδό Καραγάτση και στην οδό Υψηλάντη καθώς και

-τη μελέτη για την γέφυρα της Λεωφόρου Καραμανλή.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ανοιχτό κάλεσμα σε νέους/ες και εκπροσώπους φορέων πραγματοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η πρόσκληση αφορά σε νέους και νέες ηλικίας 17 έως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *