Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΛΑΡΚΟ – Ανοιχτή επιστολή προς: ΥΠΕΚΑ, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εργασίας, Ειδική διαχείριση ΛΑΡΚΟ ,ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΑΕ

ΛΑΡΚΟ: Προς: ΥΠΕΚΑ, Υπουργείο Οικονομικών Υπουργείο Εργασίας, Ειδική διαχείριση ΛΑΡΚΟ ,ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΑΕ

Κύριοι

Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται σε διάλογο μαζί σας για όσα έχουν σχέση με τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, εσείς προκλητικά «βαράτε» κάθε εργασιακό και μισθολογικό δικαίωμα που έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στις οικογένειές των εργαζομένων και στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα:

Ως συνέχεια του να αφήσατε τους εργαζομένους τις μέρες των εορτών χωρίς οικονομική ενίσχυση με αποτέλεσμα να είναι αντιμέτωπη με την οικονομική χρεοκοπία, συνεχίζεται την πολιτική εξαθλίωσης. Για ακόμη μια φορά στους εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα μέσω του δουλεμπορικού γραφείο της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΑΕ, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία προειδοποίηση, αναπαράγοντας ο δουλέμπορος τη γνωστή καραμέλα «αν δεν με πληρώσει η ΛΑΡΚΟ δεν μπορώ να βάλω το χέρι στην τσέπη και να σας πληρώσω», δεν τους καταβλήθηκε η μισθοδοσία τους. Αποτέλεσμα, οφειλές που έχουν ρυθμίσει και υποχρεώσεις που έχουν προγραμματίσει να μετατρέπονται σε ληξιπρόθεσμες και αφερέγγυες.

Είναι προκλητικό. Οι τιμές του νικελίου έχουν φτάσει τις 19.000€/ton. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παράξει, να είναι κερδοφόρα (σημείωση: το 2010, χωρίς περικοπές στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς περικοπές στις δαπάνες για ανταλλακτικά, με αυτές τις τιμές, η ΛΑΡΚΟ κατέγραψε 10 εκατομμύρια κέρδη) και εσείς αυτό το προσπερνάτε. Μιλάτε για αυξημένο κόστος παραγωγής θεωρώντας ότι πέσαμε από το διάστημα.

Την ίδια ώρα κρατάτε μέσα στη ΛΑΡΚΟ, «ταΐζετε με χρυσά κουτάλια» και φουσκώνετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δουλεμπόρων. Σας θυμίζουμε ότι, τεκμηριωμένα οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι οι δουλέμποροι κοστίζουν σχεδόν διπλάσια από το να τους ξεκουμπιστέτε και να ενσωματώσετε όλους τους εργαζόμενους στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ.

Σας καλούμε να πάρετε όλα τα μέτρα έτσι ώστε ο διάλογος να γίνεται σε ομαλές συνθήκες και χωρίς να προκαλούνται οι εργαζόμενοι. Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν και να λύσουν τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις καταγγελίες μας.

ΛΑΡΚΟ -  Ανοιχτή επιστολή προς: ΥΠΕΚΑ, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εργασίας, Ειδική διαχείριση ΛΑΡΚΟ ,ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΑΕ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμος Λαμιέων στην Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030»

Ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030» Μνημόνιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *