Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Λέμε ΟΧΙ στην απόφαση για εισιτήριο στο θερινό κινηματογράφο στη Λαμία”

Επιστολή από την κα Βίβιαν Αργύρη για το Θερινό Κινηματογράφο στη Λαμία.

Η επιστολή

Λέμε ΟΧΙ στην απόφαση για εισιτήριο στο θερινό κινηματογράφο

Όταν δεν έχεις επαφή με το τι συμβαίνει στην κοινωνία, όταν δεν μπορείς να αντιληφθείς το τι έχει υποστεί ο συνάνθρωπός σου, όταν δε σε αγγίζει η οικονομική κρίση, τότε ναι, βάζεις εισιτήριο στις προβολές για το θερινό κινηματογράφο. Το καλοκαίρι του 2021, μετά από ενάμιση χρόνο σχεδόν εγκλεισμού, μέσα στον κυκεώνα της διαχείρισης της πανδημίας σε όλους τους τομείς, μέσα σε όλη αυτή την οικονομική κατάσταση με κλειστές επιχειρήσεις και με τον πολιτισμό να μη λειτουργεί και να προσπαθεί να πάρει μπροστά, έτσι τον ενισχύεις…

Βάζοντας εισιτήριο σε αυτό που ήταν δωρεάν, βάζοντας φρένο δηλαδή στον έφηβο, στον άνεργο, στον εργαζόμενο με αμοιβή 500 και 600 ευρώ…..O πολιτισμός δεν είναι για τους λίγους και ειδικά ο θερινός κινηματογράφος. Ο πολιτισμός είναι για όλους! Και δε μπορώ να πιστέψω πως ο Δήμος Λαμιέων αδυνατεί να αντέξει τα έξοδα για τις προβολές και η δημοτική αρχή αποφασίζει να βάλει εισιτήριο…. Δε μπορεί να αντέξει το κόστος της αγοράς των ταινιών και του τεχνικού για την προβολή που είναι γύρω στα 7.500 ευρώ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό πάντα.

Μπορεί, όμως, να αντέξει την αγορά δερματόδετων κουτιών για τα δώρα των επισκεπτών με κόστος 24.000 ευρώ και άλλων δαπανών χιλιάδων ευρώ για κουρτίνες και γραφεία και δεν μπορεί να αντέξει τις 7500 για τον κινηματογράφο.? Όταν είσαι γαλαντόμος, είσαι παντού και πάντα….

Όχι κατ΄ επιλογή… Εκτός αν ο λόγος είναι άλλος. Αν δεν θέλουμε να συμμετέχουν όλοι, γιατί ακούστηκε κι αυτό στη συνεδρίαση και θέλουμε επιλεκτικό κοινό. Κι αυτό θα είναι το δεύτερο πλήγμα για τον κινηματογράφο, μετά την κατάργηση του κινηματογραφικού εργαστηρίου και που ενώ είχαμε πει θα το επανεξετάσουμε δεν υπάρχει καμία βούληση σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΔΗΠΕθΕΡ.

Ο πολιτισμός είναι για όλους όμως τους δημότες και οφείλει να είναι ανταποδοτικός.. Γι αυτό και ζητάμε ο δήμαρχος να πάρει πίσω την απόφαση, να το εκτιμήσει λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και να αναθεωρήσει..

Βίβιαν Αργύρη
Μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕΡ
Δημοτική σύμβουλος με την
ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θ. Ζεκεντές για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *