Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν η 28η, η 29η και η 30η Επετειακές Εκδηλώσεις της Μητρόπολης Φθιώτιδας

Με επιτυχία και με την παρουσία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποιήθηκαν η 28η, η 29η και η 30ηεπετειακές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η 28η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Φιλελληνισμός. Φιλελληνικές κινήσεις στην Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε στον Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαμίας, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δομοκού πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Δομοκού η 29η κατά σειρά επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Η χάραξη των συνόρων του απελευθερωμένου Ελληνικού Κράτους» και στην πλατεία του χωριού Εκκάρα Δομοκού πραγματοποιήθηκε η 30η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Ολοκαυτώματα θυσίας στο βωμό της Ελευθερίας».

Οι εν λόγω εκδηλώσεις μαγνητοσκοπήθηκαν και θα προβληθούν από τον τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. η 28η επετειακή εκδήλωση, το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. η 29η επετειακή εκδήλωση και την Κυριακή 1η Αυγούστου μετά την μετάδοση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λογγού Λοκρίδος στις 11:00 π.μ. η 30η επετειακή εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα προβληθούν και από το επίσημο κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89, 4 Fm), καθώς και από τον διαδικτυακό ιστότοποwww.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων συνεχίζεται και τον μήνα Αύγουστο με τις κάτωθι επετειακές εκδηλώσεις:

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 ώρα 20:00 μ.μ., αμέσως μετά την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Δαδίου θα πραγματοποιηθεί η 31η Επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας με θέμα: « Η Μάχη της Μονής Δαδίου». Θεατρική αναπαράσταση της Μάχης του Δαδίου.

Το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 ώρα 20:30 μ.μ.θα πραγματοποιηθεί η 32η Επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Παιδεία και γράμματα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας» στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.

Την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 ώρα 11:00 π.μ.αμέσως
μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί η Επετειακή εκδήλωση του Δήμου Μακρακώμης με θέμα: «ΑΙΝΙΑΝΕΣ – ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΙ – ΜΑΥΡΙΛΟ» στον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Δημητρίου Μαυρίλου Μακρακώμης.

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 ώρα 20:00 μ.μ., αμέσως μετά την Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Μενδενίτσης η 33η επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με την Κοινότητα Μενδενίτσας και την Πρωτοβουλία ανάδειξης της Ιστορίας της Μενδενίτσας με θέμα: «Η Μενδενίτσα στην Επανάσταση του 1821».

Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021 ώρα 11:00 π.μ, αμέσως μετά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί η 34η Επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Ο Αγωνιστής της Επαναστάσεως Οδυσσέας Ανδρούτσος», στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τιθορέας (Βελίτσας).

Την Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 ώρα 20:00 μ.μ. η 35η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η πίστη των επαναστατημένων Ελλήνων στην Παναγία», στοναύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας.

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 ώρα 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 36η Επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Οι περιοδείες και το κηρυκτικό έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην υπόδουλη Ελλάδα» στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακρακώμης.

Την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 ώρα 10:30 π.μ, αμέσως μετά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί η 37η Επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Ο Διδάχος του Γένους», στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Εργατικών Κατοικιών Ν. Μαγνησίας Λαμίας.

Στις 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 38η Επετειακή εκδήλωση Ιεράς Μητροπόλεως σε συνεργασία με τον Δήμο Καμένων Βούρλων με θέμα: «Η Μάχη των Βασιλικών» στην Πλατεία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ρεγγινίου και την Πέμπτη 26 Αυγούστου ώρα 10:30 π.μ.στον Ιστορικό Ναό της Παναγίας ενώπιον του Μνημείου των πεσόντων στην Μάχη των Βασιλικών θα ψαλεί υπό του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθως στην θέση Βασιλικά, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων.

Τέλος την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 ώρα 21:30 μ.μ. στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη», θα πραγματοποιηθεί η 39η Επετειακή Εκδήλωση με θέμα: «Στα χνάρια του πατρο-Κοσμά». Θεατρική – Μουσικοχορευτική προσέγγιση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Γ. Οικονόμου στο Στρασβούργο για το Συμβούλιο της Ευρώπης: Τα κρίσιμα θέματα στην ατζέντα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου, βρίσκεται στο Στρασβούργο με την Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία για τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *