Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Με fake news και ψευδείς καταγγελίες «φρενάρουν» την λειτουργικότητα της παραλίας Τουρλίδας

Με fake news και ψευδείς καταγγελίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου επιχειρούν κάποιοι να στερήσουν από το Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου ένα καίριο έργο για την ασφάλεια των λουομένων, την λειτουργικότητα της παραλίας Τουρλίδας, την ανάπτυξη της περιοχής και του τουρισμού μας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεσολογγίου.

Η αποκατάσταση της Τουρλίδας ως έργο διαθέτει όλες τις εγκρίσεις που απαιτούνται και τηρήθηκε κατά γράμμα η νομιμότητα σε όλα τα στάδια του έργου, τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

Επίσης αναφέρονται τα εξής:
” Η επιδίωξη του «Φόρουμ πολιτών Ι.Π Μεσολογγίου» με τις καταγγελίες του ήταν να καθυστερήσει το έργο, γεγονός κρίσιμο για την νέα τουριστική περίοδο, αφού το έργο θα ήταν σε φάση πλέον υλοποίησης και ολοκλήρωσης.

Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι καταγγέλλοντες, αλλά και όσες και όσοι τους ακολουθούν και να «λογοδοτήσουν» στην τοπική κοινωνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου ήδη έδωσαν όλες τις σχετικές απαντήσεις και εγγράφως και η αλήθεια αποδεικνύεται και με τα επίσημα έγγραφα.

Και για όσους απορούν γιατί τα κάνουν όλα αυτά, έχουμε την απάντηση: Να φρενάρουν όσο μπορούν τα έργα που έχουμε προγραμματίσει.

Δεν χρειάζεται να συνεχίσουν να προσπαθούν, γιατί η αλήθεια κάποια στιγμή πάντα λάμπει! Η δημοτική αρχή παρά τις τρικλοποδιές θα συνεχίσει να δίνει καθημερινά μάχη για να αλλάξει, προς το καλύτερο, ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου.

Θυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 274.962.99 και το έργο της αποκατάστασης της Τουρλίδας περιλαμβάνει τις εξής εργασίες :

Καθαίρεση και απομάκρυνση όλων των κατεστραμμένων πεζοδρομίων, φωτιστικών και αγωγών,
Εκσκαφή και τοποθέτηση υπογείων δικτύων, ύδρευσης και φωτισμού,
Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης για την προστασία των πεζοδρομίων και τη διασφάλιση της χερσαίας ζώνης από πιθανή παλίρροια της θάλασσας.
Κατασκευή πεζοδρομίων
Τοποθέτηση, κρουνού πυρόσβεσης, ντουζιέρες
Τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού, κατάλληλα επεξεργασμένων για μεγάλη διάρκεια ζωής έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν δίπλα στην θάλασσα.
Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, καμπίνες, παγκάκια κ.α
Συλλογή και μεταφορά της διασκορπισμένης άμμου και διάστρωση αυτής στην παραλία.
Και ασφαλτόστρωση σε όλο το εύρος της περιοχής”.

Πηγή: sinidisi.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Όσοι έχουν επισκεφτεί το νεκροταφείο των Ταξιαρχών στον Βόλο, σίγουρα θα έχουν προσέξει έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τάφο

Τα νεκροταφεία κρύβουν πολλές ανθρώπινες ιστορίες, πολλές εκ των οποίων έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *